Maja Bodnárová pre Deťom s rakovinou n.o.
StoryEditor

Urážky priamo od novinárov. Známej slovenskej speváčke sa verejne vysmiali za vieru, ale aj tvorbu

15.11.2021, 22:30
Celebrity
Simona Magušinová, rodená Martausová, patrí k najpopulárnejším speváčkam na slovenskej scéne. Aj keď jej tvorba možno neoslovuje všetkých, nevhodné a primitívne komentáre dvoch novinárov, si rozhodne nezaslúžila.

Speváčka Sima Martausová sa hudbe venuje už niekoľko rokov. Aj keď spočiatku jej cesta smerovala úplne iným smerom, nakoniec skončila pri speve, ktorý ju do dnešného dňa napĺňa. ,,Po škole som zakotvila v Radošinskom naivnom divadle, ale aj keď som sa tam mala fajn, stále som cítila, že chcem robiť hudbu,'' priznala v rozhovore pre Evitu a dodala, že práve ona urobila prvý, rozhodujúci krok. Svoje nahrávky sa totiž rozhodla poslať známemu slovenskému manažérovi, ktorý má pod ochrannými krídlami aj speváčku Janu Kirschner - Jožkovi Šebovi. Tomu sa hlas mladej umelkyne zapáčil natoľko, že s ňou začal spolupracovať - a dnes patrí Sima medzi stálice a najobľúbenejšie speváčky na slovenskej scéne. 

Za roky aktívnej kariéry si vyslúžila významné nominácie, ale aj ocenenia ako napríklad Krištáľové krídlo v kategórií Hudba. Jej pieseň si vybral režisér aj do najnovšieho filmu Správa. Samotná speváčka sa už od prvého momentu, čo vystúpila na scéne, netají tým, že je kresťankou. Svoju vieru vkladá aj do svojich textov a melódií, vďaka čomu oslovuje poslucháčov aj z tejto sféry. Známa je aj svojimi koncertmi pre neziskovú organizáciu Deti s rakovinou n.o., ktorej sa snaží pomáhať a prinášať tak chorým detičkám radosť.

Práve hudba, pri ktorej zrode sa inšpiruje svojim presvedčením a ako sama priznala aj vzťahom k Bohu, sa však stala terčom posmechu na sociálnej sieti Twitter. O to nečakanejšie bolo, že si ju na mušku zobrali dvaja novinári zo seriózneho slovenského spravodajstva. Konverzáciu začal Peter Tkačenko, ktorý je známy ako politický komentátor. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. apríl 2024 03:27