Marianna Ďurianová v staničných predeloch TV Markíza
StoryEditor

Veľký návrat Ďurianovej. V športe však nebude jedinou ženou

21.11.2017, 09:58
Celebrity
Hviezda moderátorky Marianny Ďurianovej bude od nového roka opäť žiariť na televíznej obrazovke. Predstaví sa však v nevšednej úlohe.

​Mediálnou bombou posledných dní je nepochybne návrat Marianny Ďurianovej na televíznu obrazovku. Krásna dáma so skvelým prejavom a hlasom sa z nej totiž vyparila už pred štyrmi rokmi. Kedysi jej hviezda žiarila naplno, dokonca si vďaka búrlivému súkromnému životu vyslúžila prezývku cisárovná bulváru. Marianna však dozrela, stala sa z nej mama malého Romanka a svoj život žila skôr v úzadí. Od nového roka ju však budete vídať na obrazovkách RTVS. Neobsadí však kreslo v hlavnom spravodajstve, ale sa stane súčasťou športovej redakcie. Čítate správne, Marianna Ďurianová vás bude sprevádzať svetom športu. Pre agentúru SITA to potvrdil generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník aj samotná moderátorka.

Aj keď sa teraz možno pozastavujete nad kombináciou Marianny a športových noviniek, na jej prítomnosť si rýchlo zvyknete. Ostatne, inak to nebolo ani v prípade týchto pôvabných žien, ktoré sa vrhli do športových novín a dodnes sú ich pevnou súčasťou.

Jana Hospodárová

Pred piatimi rokmi posilnila športovú redakciu Markízy nečakane Jana Hospodárová. Toto rozhodnutie spôsobilo náležitý rozruch, k jej výkonom sa negatívne vyjadrili aj niekoľkí odborníci.

„Principiálne by komentovať športové udalosti a prenosy mali profesionáli, ktorí sa tomu venujú a nie amatéri, lebo to je hneď vidieť,“ nedával si pred ústa servítku prezident SOV František Chmelár. Časom však vášne pominuli a pôvabná Jana si športovú terminológiu osvojila.

Lenka Čviriková - Hriadeľová

Doslova veteránkou je na JOJ Lenka Čviriková – Hriadeľová. Športu sa venuje takmer pätnásť rokov a na svojom konte má aj niekoľko víťazstiev v televíznej ankete OTO v kategórii športový moderátor. Šport je Lenkiným koníčkom, a tak nečudo, že je v ňom ako doma a tento program si bez nej už nikto nevie ani predstaviť.

Jarmila Lajčáková Hargašová

Televízna stálica Jarmila Lajčáková – Hargašová je priekopníčkou medzi ženami športovými moderátorkami. Začínala na Markíze a už niekoľko rokov je súčasťou programu Góly – body – sekundy. Tento rok však dvihla kotvy a odišla do Ameriky za svojim manželom Miroslavom Lajčákom, ktorý tam zastáva funkciu predsedu 72. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN.

Petra Azácis

Medzi najznámejšie ženy v športovom spravodajstve nepochybne patrí aj Petra Azácis, ktorá bola profesionálnou hádzanárkou.  Pri športe už zostala a po práci pre rôzne médiá nakoniec zakotvila v TA3.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:58