Nová scéna
StoryEditor

Mamma mia! Muzikál, ktorý je beznádejne vypredaný ešte pred premiérou

10.11.2017, 09:00
Celebrity
Na Slovensko prichádza jeden z najúspešnejších a najhranejších muzikálov ktorý sa  od londýnskej premiéry 6. apríla 1999 uvádza po celom svete. Titul Mamma mia! popretkávaný piesňami legendárnej skupiny ABBA bude mať svoju premiéru na bratislavskej Novej scéne a do konca januára sú vstupenky naňho beznádejne vypredané.

​Slovenskí diváci sa už teraz tešia na príbeh lásky dvoch generácií, ktoré pred pár rokmi preslávil aj rovnomenný film v hlavnej úlohe s Meryl Streep, Piercom Brosnanom či Colinom Firthom.

Prenesiete sa na slnečný grécky ostrov, kde sa mladučká Sophie rozhodne spoznať svojho otca, ktorého jej mama Donna po celé roky tajila. A mala na to pádny dôvod. Sama totiž nevie, ktorý z troch chlapíkov, s ktorými  prežila románik v rovnakom čase, by to asi mohol. Prefíkaná Sophie tak na ostro pozve všetkých troch. „A zvyšok je silný ľudský príbeh, ktorý hovor o tom najzákladnejšom archetypálnom vzťahu, a to je láska. Láska nielen muža k žene, ale aj lásky matky k dcére, dcéry k matke,“ vysvetľuje režisér Svätozár Sprušanský.

Všetky hity skupiny ABBA odznejú v slovenčine, natrápil sa s nimi skvelý textár Martin Sarvaš. „Vznikli texty, ktoré tie pôvodné posúvajú trochu ďalej. Sú vtipné a humorné, niektoré zas dojímavé. Keď sme si ich spievali, mnohí kolegovia v javisku museli rýchlo siahnuť po vreckovkách. Mamma mia! je silné dielo nabité emóciami. Zvyknem hovoriť, že je to akási Magi kocka pozitívnej energie, ktorá je v dnešnej dobe potrebná.“

Muzikál Mamma mia! Nová scéna

​V hlavnej úlohe rozmarnej Donny sa bude striedať Katka Hasprová so Soňou Norisovou. „Pre mňa je to jedna zo životných rolí. Som veľmi šťastná, že to môžem robiť. Nie je to len muzikál, ale aj činohra. Je tam dramatično, komika, krásne piesne. Okrem toho je náročný na kondičku. Najťažšie to bolo skĺbiť, aby to nebolo ako pražské muzikály, v ktorých len spievajú a emócia s herectvom sa vytráca. Tu treba aj hrať, aj tancovať,“ teší sa Hasprová.

Hlavných úloha sa zhostili aj Sisa Sklovska, Zuzana Vačková či Jana Hubinská. Mužské zastúpenie tvoria herci Robo Halák, Peter Kočiš, Marcel Ochránek, Martin KaprálikPavol Plevčík.

Sisa Sklovska sa so svojou úlohou musela obzvlášť popasovať. Vycibrila predovšetkým hereckú čas, kde nie je úplne doma. „Musela som veľmi zapracovať na tom, aby som pôsobila ako herečka. Som sebakritická, prijímam každú kritiku najmä od kolegov profesionálov. A čo sa týka choreografie - musím povedať, že fitnes je šuvix oproti tomu, čo robíme tu.  Keď sme skúšali, Peter Kočiš povedal nezabudnuteľnú vetu – ´Takto rýchlo som ešte ani nebežal, ako teraz tancujem,“ zabáva sa Sisa.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 05:32