Markíza
StoryEditor

Maroš Molnár z Extrémnych premien: Na ulici vás pozorne sleduje!

06.11.2017, 10:00
Celebrity
Charizmatický kondičný tréner Maroš Molnár je v Extrémnych premenách nekompromisný a láskavý zároveň.

Evita má na rádiu Expres pravidelnú talkshow pod názvom Všetko čo som vždy chcela vedieť o... Pozýva si do nej zaujímavých hostí, ktorých sa vždy v nedeľu predpoludním pýta otázky priamo na telo. Jej pozvanie v nedeľu prijal aj obľúbený kondičný tréner Maroš Molnár, ktorý pomáha morbídne obéznym Slovákom chudnúť desiatky kíl v televíznej šou Extrémne premeny.

Aj keď je jeho tvár z obrazoviek čoraz známejšia, on sám popularitu zatiaľ príliš nepociťuje. „Je to vcelku normálne, príjemné, veľa ľudí ma na ulici nespoznáva, vcelku si v tom príjemne plávam. Reakcie ľudí si skôr všíma manželka. A najviac fanúšikov mám medzi deťmi. Celá trieda 3 B na Grosslingovej, kde chodí dcéra, mi fandí, aj spolužiaci môjho syna. Takže najväčšími fanúšikmi sú zatiaľ decká,“ zabáva sa sympatický profesionál, ktorý má na svojom konte množstvo úspech ako tréner športovcov.

Aj on trpí profesionálnou deformáciou. Keď ho náhodou stretnete na ulici, poriadne sa vystrite a sebavedome okolo neho prekráčajte. On si vás totiž isto premeria prísnym okom. „Tomu sa asi nikto nevyhne. Hneď si všimnem, či sa ľudia hrbia, ako sa hýbu, ako stoja. Občas si pri pohľade na vysokého chalana poviem, že keby sa tak veľmi nehrbil, mal by brutálnu postavu. Alebo vidím peknú babu a zhodnotím, že by vyzerala super, keby nemala podsadenú panvu či vpadnuté brucho.“

Maroš Molnár a Chris Powell Instagram / Maroš Molnár

​V šou Extrémne premeny sa dbá okrem pohybu aj na stravu. Účinkujúci totiž pred svojou premenou dokázali zjesť kvantá jedla. „To by som radil každému vidieť, lebo to je veľká vecička. Mozog mi zastával nad tým, čo boli schopní zjesť. Napríklad Rudo Kučák išiel bez problémov do fastfoodu a tam si dal tri  trojité hamburgery, kuracie stehienka a zalial to dvoma litrami koly. To sú nepochopiteľné veci, ja sám to totiž nedokážem. Na druhej strane, za každým extrémne obéznym človekom je nejaký psychologický problém, väčšina ľudí má nejaký skrat. A všetci neskutočne milujú jedlo. Každý stres, každý problém zajedajú jedlom, ale aj to je v hlave. Tá mentálne časť je silná, málokto s ňou vie pracovať. Oni sú na jedle závislí, keď zbadajú v chladničke punčák či dobošku, zjedia ju a je im lepšie. Ale to je mylná predstava,“ varuje Maroš. Všetci účinkujúci sa preto museli naučiť kvalitne a zdravo jesť, žiadne klobásky ani čokolády nebol prípustné. „Oni predsa musia vedieť, čo môžu zjesť a koľko toho môžu zjesť. Musia si vedieť spočítať, koľko kalórií prijali a vydali, koľko cukrov, tukov a bielkovín potrebujú. Potrebujú nájsť svoj systém. Za ten rok je predpoklad, že uskutočnia premenu fyzickú, ale aj mentálnu a uvedomia si, že šport chcú mať radi, chcú ho robiť každý deň a už sa ho nechcú vzdať,“ dodáva Maroš Molnár.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 20:46