Instagram / Royal Children
StoryEditor

Ultrazdravé menu pre najmenších: Takto sa stravujú rozkošné princezné

01.10.2017, 10:40
Celebrity
Slečny s modrou krvou, Leonor a Sofía, nejedia všetko, na čo majú chuť. Ich menu je poriadne obmedzené. Inšpirujte sa!

Narodili sa do blahobytu. Majú všetko, po čom túžia a od útleho detstva sleduje ich kroky celá krajina. Reč je o dcérach španielskeho kráľovského páru. Zo SofíeLeonor pomaly vyrastajú štýlové slečny, no ich stravovací režim je pomerne prísny.

Vďaka magazínu La Otra Crónica v týchto dňoch vyšli najavo všetky detaily, a tak sa aj vy môžete inšpirovať kráľovským menu. Len si nie sme istí, či by tomu potešili aj vaše ratolesti.

Leonor a Sofía sa totiž stravujú ultrazdravo. Obe navštevujú školu Santa María de los Rosales, kde obedujú v školskej jedálni. Za vypracovaným jedálničkom sa vraj ukrýva starostlivá ruka kráľovnej Letizie osobne. Tá sa totiž zaujíma o zdravú výživu, takže v menu nenájdete žiadne obľúbené detské kuracie nugetky či obľúbený cordon bleu. Nijaké vyprážané jedlo v ňom jednoducho nemá miesto. Jedinou výnimkou v mesiaci sú utorky, kedy žiakom doprajú volské oko so zemiakmi a šalátom.

Aby ste mali lepšiu predstavu, v kantíne servírujú štyri tipy menu do týždňa, ktoré rotujú celým mesiacom, vlastne celým rokom. Popri nich, každý deň, odporúčajú aj večerné menu. Ak sú na obed cestoviny s treskou, na večeru by mal byť šalát s hovädzím mäsom. V deň, keď je na obed dusený cícer s kuracím mäsom, na večeru by mala byť polievka so zemiakovou tortillou.

Na škole sa obedujú cestoviny len dvakrát do mesiaca, červené mäso trikrát v rôznych podobách, ako napríklad ragú, mäsové guľky či hamburger. Kuracie mäso dokonca až štyrikrát do týždňa. Ryba len raz, no odporúčajú sa ďalšie dve rybacie večere týždenne. Úprava jedál je tiež moderná a zdravá - na pare či na panvici.

Sladkou bodkou za obedom nie sú koláče či dezerty, ale ovocie alebo biely jogurt. Priemyselne spracované sladkosti sú pre deti tabu, sladené nápoje majú dovolené len príležitostne. Asi aby celkom nestratili kontakt s bežným detským svetom.

Pozornosti zostavovateľov jedálnička neunikli ako raňajky. Odporúčajú ovocie, mliečne výrobky a cereálie. Na desiatu obložené chlebíčky, občas kúsok čokolády.

V tomto sa Rosales podobá na školu princa Georgea – prvorodeného syna WilliamaKate. Ten si v škôlke pochutnáva na baraňom ragú, losose teriyaki a občas si dopraje sladké wafle. No s vyprážanými a presladenými jedlami sa prominentné deti musia rozlúčiť i v Anglicku. V do detailov vypracovaných školských menu môžete nájsť aj bravčové Stroganoff na červenej paprike, slaný morčací koláč so šunkou, chili con carne či vegetariánske párky.

Stravovacie návyky španielskych princezničiek sú teda riadne podchytené od nástupu do školy. Menu je jednoduché, celkom fádne, proste v súlade s tým, ako sa stravuje kráľovná Letizia. Tá nepije vôbec alkohol, sotva si omočí pery pri oficiálnych prípitkoch. Nepripije si asi ani počas oslavy dvanástich narodenín Leonor koncom októbra. Na detskej párty sa bude servírovať šalát, ryžová paella a ovocie. A na večeru? Keďže bude utorok, dajú si polievku so zemiakovou tortillou. Podľa odporúčania.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 14:50