Instagram / Salvador Sobral
StoryEditor

Víťaz Eurovízie v kritickom stave. Transplantácia srdca je nevyhnutná

25.09.2017, 17:00
Celebrity
Salvador Sobral si získal srdcia fanúšikov z celej Európy. Teraz leží v nemocnici vo vážnom stave.

Portugalský spevák Salvador Sobral spôsobil na tohtoročnej Eurovízii senzáciu. Nenápadnou baladou Amar pelos dos a nevšedným zjavom si natoľko získal srdcia fanúšikov, že sa stal suverénnym víťazom súťaže. Za sebou nechal všetky tie vymaľované umelé krásavice či poskakujúce chlapčenské skupiny a inú horu nevkusu, ktorý sa každoročne na Eurovíziu hlási.

Dnes sa však nenápadný mladík nachádza vo vážnom stave v nemocnici Santa Cruz v lisabonskom Carnaxide. Jeho zdravotný stav je totiž podľa španielskeho denníka La Vanguardia viac ako vážny. Jeho srdce má problémy fungovať a každým dňom je potreba transplantácie naliehavejšia. Dalo by sa povedať, že sa v tomto štádiu čaká na kompatibilného darcu.

Začiatkom septembra sa tak umelec musel nedobrovoľne rozlúčiť s koncertnými pódiami. Práve problémy so zdravím ho donútili zrušiť niekoľko koncertov. Miestne médiá fanúšikov uisťujú, že aj napriek krehkému a vážnemu zdravotnému stavu, je po celý čas pod prísnym lekárskym dohľadom. „Strážia ho a majú ho pod kontrolou. Teraz podstupuje menšie riziko. Prístroje, na ktoré je napojený, vykonávajú funkcie, ktoré majú za normálnych okolností na starosti orgány,“ povedal člen rodiny pre časopis TV7 Días.

Samotný spevák priznal, že problémy so srdcom už dávnejšie. Jeho lekársky tím mu pred viac ako mesiacom poradil pauzu v hudobnej kariére, aby si oddýchol. Keďže stres z výkonov naňho vplýval až príliš. Preto sa chcel rozlúčiť so zástupmi verných fanúšikov koncertom zadarmo v Jardines del Casino de Estoril. Po emotívnom vysúpení, ktoré sa na istý čas stalo jeho posledným, nemohol zadržať slzy.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 20:26