TV JOJ
StoryEditor

Výpovede svedkov nestačili. Zuzanu Plačkovú spolu s manželom pustili z väzby von

30.09.2021, 14:00
Celebrity
Rozhodnutie padlo vo štvrtok populudní po tom, čo sudca zvážil do úvahy dôkazy a výpovede.

Už od pondelka rána sa pozornosť médií zameriava najmä na kontroverznú influencerku Zuzanu Plačkovú a jej manžela Reného Strausza, ktorí boli obvinení zo závažnej trestnej činnosti. Známa dvojica, ktorá sa na sociálnych sieťach rada chválila luxusom, má byť totiž podľa NAKA súčasťou zločineckej skupiny na Slovensku, ktorá pôsobí hneď v štyroch krajoch už dlhé roky:

,,Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil 15 osôb z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a drogovej trestnej činnosti. Počas domových prehliadok sme zaistili viac ako deväť kilogramov metamfetamínu, z ktorých by sa dalo vyrobiť minimálne 90 000 jednorazových dávok drogy. Zaistili sme tiež zbrane, strelivo, cigarety a viac ako 70 000,- Eur v hotovosti. Naďalej pokračujú procesné úkony, v tejto chvíli preto nie je možné poskytnúť viac informácií."

Aj keď v dome manželov priamo nenašli drogy, NAKA ich činnosť monitorovala a spolu na základe výpovedí dvojicu taktiež obvinila. Ešte pred zadŕžaním však Zuzana chŕlila sebavedomím a otvorene kričala, že sa sama vyjadrí na svojom Instagrame - a preto by jej ľudia mali dať follow. Napodiv jej počet sledovateľov skutočne rastie - a od momentu, čo ju zatkli, jej pribudlo na sociálnej sieti viac neť 25-tisíc fanúšikov. Zdá sa, že sa k nim tak však tak skoro neprihovorí.

,,Ja som nevinná. Toto je proste bežný postup. Nemám k tomu viac čo povedať. Ja som si vedomá svojej neviny. Samozrejme, že som o drogách nevedela. Myslíte si, že pri tom, čo ja zarobím z normálneho legálneho činu, je mi zapotreby robiť s drogami? Veď to je úplne nezmysel a výmysel,“ vyhlásila podľa denníka Nový Čas Plačková.

Sudca Špecializovaného trestného súdu Pulman rozhodol, že influencerku Zuzanu Plačkovú a jej manžela Reného do väzby nezoberie. Nepresvedčili ho ani výpovede či dôkazy v podobe odpočúvania telefónov - a manželia tak budú stíhaní na slobode. 

O tom, koľko Plačková zarába a sumy, ktoré sama zverejňovala na Instagrame, si môžete pozrieť tu:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 07:50