August podľa luny.dreamstime
StoryEditor

Život podľa Luny na celý august každý deň: Prinesie pokojnejšiu energiu

25.07.2024, 12:00
ASTRO

Spomalenie, relax, vychutnávanie si plodov svojej práce. To sú charakteristiky augustových dní, ktoré nám prinesú konečne TROCHU POKOJNEJŠEJ ENERGIE.

C

1. 8. Blíženci ovplyvňujú dych. Robte dychové cvičenia: nadýchnite sa najprv do brucha, potom do hrudníka a nakoniec pod kľúčne kosti. Vydychujte rovnako, najskôr z brucha, potom z hrudníka a nakoniec z oblasti kľúčnej kosti.

Mesiac v znamení Blížencov

C

2. 8. Cvik na dobré trávenie. Sadnite si na päty, nadýchnite sa a pri výdychu sa skloňte ku kolenám, napočítajte do 60. V predklone si končekmi prstov masírujte lícne kosti, nachádza sa tam línia žalúdočného meridiánu.

Mesiac v znamení Raka

C

3. 8. Rak ovplyvňuje žalúdok. Ak trpíte pálením záhy, spite na ľavom boku. Pri spánku na pravom boku je dolný pažerákový zvierač vystavený väčšiemu tlaku. Vypite harmančekový čaj, hojí zápaly zažívacieho traktu.

Mesiac v znamení Raka

Nov

4. 8. Nový začiatok. Nov je vhodným dňom na nový začiatok. Potrebujete niečo na svojom živote zmeniť? Ak držíte pôst alebo máte ovocný, zeleninový, prípadne ryžový deň, to všetko pomôže telo prečistiť.

Mesiac v znamení Leva

D

5. 8. Dodajte telu vitamín C. Je to nevyhnutný vitamín na udržanie zdravia. Hýbte sa, chodievajte často pešo. Pohybom sa v tele všetko spontánne napráva. A nezabúdajte, že najlepšie nápady sa rodia počas chôdze.

Mesiac v znamení Leva

D

6. 8. Trápi vás pálenie záhy? Pomôže vám ho odstrániť banán, jablko, čaj z rasce a medovky, žuvanie sladkého drievka, šťava z bielej kapusty alebo zemiaky. Polievajte, nezbierajte úrodu.

Mesiac v znamení Leva

D

7. 8. Ak sa chcete po celý deň cítiť svieži, vypite ráno pohár vlažnej vody s citrónom. Doprajte si vlákninu, chráni pred vznikom cukrovky. Napríklad kukurica je zelenina, ktorá má vysoký obsah vlákniny.

Mesiac v znamení Panny

D

8. 8. Deň pre korunu krásy. Vhodný čas na zmenu účesu, zostrih aj trvalá vydržia dlhšie. Cez leto sú naše vlasy veľmi namáhané, robíme si vlasové zábaly. Dnes sa môže aj sadiť a presádzať rastliny.

Mesiac v znamení Panny

D

9. 8. Naštartujte metabolizmus. Ráno vypite pohár teplej vody na prečistenie organizmu. Vedecky preukázaná zdravá výživa je rastlinná. Skúste cícer, patrí medzi najkvalitnejšie strukoviny, má vysoký obsah bielkovín.

Mesiac v znamení Panny

D

10. 8. Symbolom Váh je harmónia. Nezabudnite sa radovať a milovať! Vhodný čas na aplikáciu výživných masiek i prípravu cesta, ľahšie vykysne. Za priaznivého počasia dôkladne vyvetráme miestnosti.

Mesiac v znamení Váh

D

12. 8. Škorpión podporuje vylučovacie orgány a sexualitu. Žujte tekvicové semená – regulujú vyprázdňovanie moču a u mužov zmierňujú problémy s prostatou. Harmančekový čaj pomáha pri zápche.

Mesiac v znamení Škorpióna

D

13. 8. Na programe – opäť sexualita! Urobme si jogínsku masáž brucha, sedací kúpeľ, dbáme na intímnu hygienu. A nezabúdajme na smiech. Keď sa smejeme, bude sa smiať všetko okolo nás.

Mesiac v znamení Škorpióna

D

14. 8. Nič nemusím a môžem všetko. Toto je naše heslo na dnešný deň. Energia Strelca sa prejavuje veľkorysosťou, no pozor na nepremyslené kroky, ku ktorým niekedy vedie. Doprajte si kúpeľ alebo masáž.

Mesiac v znamení Strelca

D

15. 8. Deň pohybu. Aeróbny pohyb mierne zvyšujúci pulz zabraňuje starnutiu priamo v bunkových jadrách. Stačí každodenná polhodinka intenzívnej chôdze. Počas chôdze držte telo vzpriamene, akoby vás niekto ťahal za temeno.

Mesiac v znamení Strelca

D

16. 8. Behajte. Hodina až dve behu týždenne v miernom až strednom tempe predlžuje život a pôsobí pozitívne na sebadôveru. Ak chcete schudnúť na stehnách a zadku, vyskúšajte silové cvičenia – drepy a výpady.

Mesiac v znamení Kozorožca

D

17. 8. Dbajte na správne držanie tela. Stiahnite sedacie a brušné svaly, ramená tlačte dozadu a dole, lopatky držte pri sebe, bradu zasuňte dozadu. Uľavíte svalom a väzom a navyše budete vyzerať nádherne.

Mesiac v znamení Kozorožca

D

18. 8. Vyhýbajte sa dlhému státiu, Vodnár totiž vplýva na lýtka, členky a kŕčové žily. Pri odpočinku dajte nohy do vyššej polohy. Zatancujte si, pohybom rozprúdite tok lymfy, čím nohám odľahčíte.

Mesiac v znamení Vodnára

Spln

19. 8. Príliv je najvyšší, držíme pôst pre zdravie. Skúste vývar zo zeleniny, pôsobí zásadito a zabraňuje prekysleniu organizmu. Počas splnu zbierame liečivé rastliny, teraz zozbierané majú zosilnené účinky.

Mesiac v znamení Vodnára

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 17:47