Zima na mnohých ľudí pôsobí veľmi deprimujúco.dreamstime
StoryEditor

Tri znamenia, ktoré najviac bojujú so zimnou depresiou

16.01.2024, 08:00
ASTRO

Máte radšej leto, alebo zimu? Aj tí najväčší nadšenci zimy priznávajú, že aj napriek tomu, že toto ročné obdobie milujú, často na nich negatívne vplýva skoré stmievanie, nedostatok slnka a odpratávanie snehu či námrazy zo skiel auta. Sú však znamenia zverokruhu, ktoré zimnej depresii podliehajú oveľa rýchlejšie, než tie ostatné.

Na zimný spánok by sa najradšej uložili tieto znamenia zverokruhu.

Vodnár

Vodnár je vodné znamenie, preto sa nemožno čudovať, že práve voda ich dobíja energiou, ktorú potrebujú. Práve preto je ich obľúbeným ročným obdobím práve leto. Niektorí odvážlivci zaháňajú zimnú depresiu aj otužovaním, vďaka čomu sa im žije ľahšie aj počas tohto ročného obdobia. No aj ľadoví medvedi s netrpezlivosťou očakávajú teplejšie počasie a slnkom zaliate dni. Ak ste k otužovaniu ešte stále nedospeli, určite vám počas chladných mesiacov pomôže, ak z času načas navštívite saunu či kúpaliská s termálnou vodou. Nielen že sa vďaka tomu poriadne zahrejete, ale budete opäť čerpať energiu zo živla, ktorý vám jej dáva najviac.

Ryby

Ryby majú k zime veľmi podobný postoj ako Vodnári. A vplýva na ne rovnako negatívne. V začiatkoch sa ešte dokážu tešiť zo snehu, či nadchádzajúcich Vianoc, no akonáhle všetko pominie, najradšej by hneď vhupli do jari. Ryby sú rojkovia, ktorí neustále snívajú. A práve to im najviac pomáha prečkať zimu. Snívanie o tom, ako prídu teplé dni, ako ich budú tráviť v prírode, pri vode, ako sa budú vyhrievať na slniečku. To, čím by sa mali počas dlhých zimných večerov zabaviť je tvorenie. Sú to umelecké duše, ktoré často inklinujú k umeniu. Tvorte, maľujte, vyrábajte, pečte či choďte do divadla. Práve vďaka takémuto programu vám rýchlejšie ubehne dlhá zima.

Lev

Lev má veľmi rád pozornosť, publikum, stretnutia s priateľmi. Dlhé návštevy a grilovačky na terase. To všetko mu je v zime odopreté. Na nálade mu nepridá ani zima, ani to, že sa príliš skoro stmieva. Práve to je často dôvod, prečo Lev chodí na takzvané zimné letné dovolenky. Najradšej by sa do teplých krajín presťahoval už v novembri a vrátil by sa najskôr v apríli, keď sa počasie trošku stabilizuje a slnka je zrazu viac ako v ponurej zime. Náladu mu dokáže zlepšiť prítomnosť jeho najbližších pri dobrej večeri a pohári vínka.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 07:25