Pri nanášaní lícenky sa riaďte typom vašej tváre.dreamstime
StoryEditor

Naneste si lícenku ako profesionálka. Vďaka týmto trikom to zvládne každá

15.01.2024, 08:00
Krása a móda

Túžite po dokonalom mejkape? K nemu neodmysliteľne patrí aj lícenka, ktorá zvýrazní kontúru vašej tváre a dodá jej zdravý nádych. No aj pri jej nanášaní platia isté pravidlá. Treba zohľadniť prirodzený tón vašej pleti a tiež tvar tváre.

Pomocou jednoduchého manuálu sa naučíte lícenku nanášať ako profesionál. Bude to chcieť len trošku praxe a kvalitný štetec.

Tekuté či práškové?

To, či sa spomedzi širokého výberu rozhodnete pre práškovú lícenku, alebo pre gélovú, tekutú či krémovú je na vašich preferenciách. Vyberte si takú, s ktorou sa vám bude dobre pracovať. Krémové pôsobia veľmi prirodzene a ich nanášanie zvládnete aj pomocou aplikátora a následne ho doťuknete prstami. Prášková lícenka je odolnejšia, dlhšie vydrží a postupne, keď získate ten správny grif, ju budete vedieť naniesť za pár sekúnd. V oboch prípadoch platí, že lícenka sa na tvár nanáša ako posledná.

Tvar tváre

Aby ste lícenkou zvýraznili to, čo zvýrazniť máte, držte sa jednoduchých pravidiel. Oválna tvár sa vyznačuje širšími lícnymi kosťami, pričom sa smerom dole k brade zužuje. V tomto prípade by ste mali dať lícenku na líčka, no mala byť len jemne presahovať nad lícnu kosť. Vďaka tomu dodá lícenka vašej tvári viac symetrie. Dámy s hranatou tvárou majú širšiu bradu a spodnú časť tváre. V tomto prípade je potrebné tvár opticky korigovať a podarí sa vám to práve vďaka správnemu naneseniu lícenky. Nanášajte ju pod lícnu kosť a ťahajte až smerom k spánkom do stratena. V prípade oválnej tváre začnete nanášať lícenku od spánkov, alebo vonkajších kútikov očí smerom k lícam. Okrúhla tvár potrebuje opticky trošku „zoštíhliť“, preto nanášajte lícenku tesne pod lícnu kosť smerom k ušiam. Azda najzložitejšie je dosiahnuť symetriu v prípade srdcovitej tváre. Brada je často pomerne výrazná, no skvelý efekt dosiahnete v prípade, že lícenku nanesiete do stredu líc a zároveň jej trošku dáte aj na spánky.

image

Práškové lícenky sú oveľa odolnejšie než tie krémové.

dreamstime

Farba

Lícenku si môžete zakúpiť v obchodoch, kde je vyškolený personál, ktorý vám pomôže so správnym výberom farby. V prípade, že odborníkov nemáte po ruke, siahnite po svetlejších ružových tónoch, prípadne svetlo hnedej, bronzovej farbe. Tie z vás, ktoré majú tmavší typ pleti si pokojne môžu dovoliť hnedé odtiene. Naopak, dámy s veľmi bledou pokožkou by sa im mali vyhnúť a vyberať skôr z broskyňových a staroružových farieb.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
02. máj 2024 09:49