Čísla ľudí vždy fascinovali.
StoryEditor

Numerológia podľa hviezd. Číselné amulety a s nimi spájaná mágia, nájdite to vaše

18.10.2022, 16:00
ASTRO

Čísla boli pre ľudí od nepamäti čímsi mystickým a vždy sa s nimi spájalo veľa mágie, čo platí i dodnes. Aj jednotlivým znameniam horoskopu sa priraďujú isté čísla, ktoré im zabezpečujú určité danosti a vlastnosti.

V stredoveku zohrávala astrológia dôležitú úlohu. Takmer každý lekár bol zároveň aj astrológom a liečenie pacienta nemohlo existovať bez predchádzajúcich výpočtov pomocou hviezd. V  časoch antiky dokonca prišli k presvedčeniu, že jednotlivým znameniam zverokruhu možno priradiť určité čísla, ktoré charakterizujú a ochraňujú ich predstaviteľov – číselné amulety. Zaujímavosťou je, že Raci oplývajú až dvoma číselnými amuletmi. A  s akými číslami sa jednotlivé znamenia spájajú?

1

Vyjadruje kompaktnú energiu, ktorá sa viaže až k počiatku všetkého. Je to aj znamenie totality a moci. Jednotka bola pridelená Kozorožcovi a Baranovi. Svojim nositeľom prepožičiava veľmi dobrú kondíciu v jednaní, činoch i obchode, ale aj odvahu a odhodlanie na úspešné dosiahnutie cieľov.

2

Je číslom hmotnosti a ducha poznania, lebo 2 podmieňuje dualitu a protikladnosť. Patrí ľuďom narodeným v znamení Raka a má svojim nositeľom pomôcť zostať v kontakte so svojimi predkami. Vďaka tomu sú obdarení veľmi silnou intuíciou a dokážu včas odhaliť hroziace nebezpečenstvo.

3

Je základným číslom mužskej polovice sveta. Popri naplnenosti tiež nesie so sebou komunikáciu a tvorivého ducha, je to aj znamenie sprostredkovacích síl, napríklad duchov a duchovných sprievodcov. Bolo pričlenené ľuďom, ktorí prišli na svet v znamení Rýb. zabezpečuje im porozumenie a súcit s inými ľuďmi a vernosť sebe samým. 

4

Symbolizuje formujúce sily, zjednotenie nebies a všetkých 4 elementov. Tie nás vedú k praktickému rozumu. Prináleží ľuďom narodeným v znamení Leva a Strelca. Svojich nositeľov obdarúva veľkým srdcom v symbolickom zmysle slova. Ich výraznou vlastnosťou je dobromyseľnosť.

5

Tvorí spojenie mužskéh a ženského princípu a stáva sa symbolom dokonalého mikrokozmu. Pripadá ľuďom narodeným v znamení Panny a Blížencov. Pomáha im vytrvať v ich činnostiach a dodáva im na to potrebnú energiu. Môže však znamenať aj snahy o získanie moci.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 05:42