Skúste diétu podľa znamenia.Adobe Stock
StoryEditor

Diéta podľa znamenia zverokruhu. Kto má zakázané mliečne výrobky a kto by mal zaradiť na lístok viac mäsa?

04.10.2022, 11:33
ASTRO

Ideálna životospráva sa dá nájsť aj podľa znamenia. Ak sa snažíte zhodiť nejaké to kilo navyše skúste sa pozrieť aké jedlá sú pre vaše zanemnie vhodné. Keď ste už skúsili diétu podľa krvnej skupiny, typu osobnosti a mnoho ďalších - možno je načase vyskúšať to s tipmi, ktoré Vám perfektne sadnú. Životosprávou podľa znamenia zverokruhu. Horoskop je, koniec koncov, najstaršia klasifikácia na svete.

Baran

Ste tvrdohlaví a vášniví. Je to skvelá na začatie diéty, avšak neviete ju dodržať. Vzdávate sa veľmi rýchlo.

Barani vašou najväčšou chybou je, že si jedlo nepripravujete sami. Barani obyčajne nestíhajú a všade sa ponáhľajú, preto sa zabudnú naraňajkovať a často aj naobedovať. Večeru však nikdy nezabudnú a doprajú si veru za celý deň. Keby ešte tak jedli doma, ale spomenú si na hlad práve keď prechádzajú okolo stánku s rýchlym občerstvením.  Toto pomôže: Potrebujete začať používať zdravšie oleje a viac zeleniny. Kúpte si kvalitné hydinové mäso a ryby. Uprednostňujte grilovanie a dusenie. Vždy majte so sebou banán alebo hrozno. Doobeda vám dodá energiu. Ak sa nenaučíte pravidelne jesť, na dokonalé krivky môžete zabudnúť. 

Býk

Ste trochu pohodlní a spomalení, ale nie pri priberaní. Takže naozaj potrebujete diétu, ktorá funguje.

Pravidelná fyzická aktivita a konštantná vytrvalosť pri dodržiavaní stravovacieho plánu. Všetko, čo musíte urobiť, je nájsť si vhodnú diétu. A potom ju pevne dodržiavať aj napriek tomu, že upadnete do predpokladanej nudnej rutiny, ktorá však prinesie žiadané výsledky.  Cukor z jedálneho lístka nemusíte úplne vylúčiť. Vhodné je ovocie, sušené plody, ale aj orechy. Snažte sa udržať hladinu cukru na konštantnej úrovni. Deň odštartujte raňajkami. Dajte si celozrnný chlieb s čerstvou zeleninou a so syrom alebo si pripravte ovsené vločky s jogurtom. Dôležité je pravidelné stravovanie. Ideálne je celozrnné pečivo, cestoviny, ryža, strukoviny. Samozrejme, so zeleninou. 

Blíženci 

Majú úžasnú schopnosť zmiasť nervový systém natoľko, že sám spaľuje kalórie ako divý bez toho, aby ste pre to robili niečo špeciálne. Blíženci by mali mať na tanieri kopce čerstvo nakrájanej zeleniny, len mrkvu varte! Varená mrkva dá telu dvakrát viac betakaroténu ako surová. Nezabudnite dať na ňu kvapku olivového oleja.

Rak

Je emocionálny dravec, ktorý najradšej je tesne pred spaním a vždy musí mať poruke nejaké jedlo.

Najväčším problémom Rakov je čas. Jedia v ustavičnom strese a rýchlo. Práve oni sa potrebujú uvoľniť a vyhradiť si dostatok času, aby si sadli k stolu a každé sústo požuli.  Pridajte na jedálny lístok divinu! Má nízky obsah tuku, mäso nie je kontaminované rastovými hormónmi, antibiotikami a pesticídmi.

Lev

Je ohnivý, majestátny, plný nadšenia a zároveň mu záleží na vystupovaní.

Mastné a údené? nie. Potrebujete huby! Ak sa v nich nevyznáte a s košíkom na dubáky nechodievate, kúpte si v obchode hlivu ustricovú. Nielenže dobre chutí, ale má aj protirakovinové, antivírusové, antibiotické a protizápalové účinky. Z hlivy, najmä z jej stopky, sa získava polysacharid beta-glukán účinný pri posilňovaní obranyschopnosti organizmu voči vírusom, parazitom, baktériám. Posilňuje cievny systém, pomáha pri zmierňovaní vnútroočného tlaku, pri uvoľňovaní stuhnutých svalov a bolestí kĺbov.

Panna

Domnievate sa, že všetci na tejto planéte sa sprisahali proti vám alebo chcú zničiť Vaše stravovacie návyky. Stručne povedané – ste trochu paranoidný a prehnane citlivý na svoje stravovanie.

Ak sa stane, že Panna potrebuje zhodiť kilá, je to buď po pôrode alebo 1-2 kg po sviatkoch. O zdravom jedle vedia Panny úplne všetko. Na tanieri majú dostatok zeleniny, vyhýbajú sa mastnému mäsu a údeninám. Len máloktorá Panna má nadváhu. Nepijú sladené malinovky. Zabúdajú však, že aj v mnohých na oko nezdravých jedlách či nápojoch sa ukrývajú prospešné látky. Mali by si dať občas čokoládu, pohár vína alebo piva. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 10:50