Skúste diétu podľa znamenia.Adobe Stock
StoryEditor

Diéta podľa znamenia zverokruhu. Kto má zakázané mliečne výrobky a kto by mal zaradiť na lístok viac mäsa?

04.10.2022, 11:33
ASTRO

Ideálna životospráva sa dá nájsť aj podľa znamenia. Ak sa snažíte zhodiť nejaké to kilo navyše skúste sa pozrieť aké jedlá sú pre vaše zanemnie vhodné. Keď ste už skúsili diétu podľa krvnej skupiny, typu osobnosti a mnoho ďalších - možno je načase vyskúšať to s tipmi, ktoré Vám perfektne sadnú. Životosprávou podľa znamenia zverokruhu. Horoskop je, koniec koncov, najstaršia klasifikácia na svete.

Váhy

Ste veľmi nerozhodný, čo sa vášho života i stravovania týka. Mali by ste zmeniť svoj postoj čím skôr.

Strážte si hladinu cukrov! Vyhýbajte sa klasickým sladkostiam, ale na sacharidy nezanevrite! Ryža, zemiaky, chlieb a cestoviny sú vraj dobré len na priberanie. Nedajte sa oklamať, nie je to tak. Po prvé, sacharidy sú pre naše telo najlepšie dostupný zdroj energie, preto nie je vôbec zdravé vylúčiť ich z jedálneho lístka, a po druhé, z porcie zemiakov či ryže automaticky nepriberiete.  Záleží na tom, ako zemiaky pripravíte a s čím ich jete. Zapečené so smotanou a tučným syrom alebo poliate maslom iste budú kalorickou bombou. Ale uvarené v šupke s trochou kvalitného oleja sú v poriadku

Škorpión

Váš prístup k diéte sa nesie v štýle “všetko alebo nič”. Dobrou správou je, že ak sa raz pre diétu rozhodnete, ste maximálne odhodlaný dodržiavať ju. Vaša pevná vôľa je úžasná.

Ak ste sa narodili v znamení Škorpióna, do jedálneho lístka musíte dostať viac klíčkov. V čase klíčenia sa totiž v semienku zmobilizuje veľa dôležitých vitamínov, niekedy ich je až o dvesto percent viac ako zrelom plode. Klíčky prisypte do zeleninových šalátov, ochuťte si nimi biely jogurt alebo ich pridajte do jedál dusených na vlastnej šťave či krátko smažených na oleji. V chladničke vydržia najviac päť dní.

Strelec

Pretože ste náchylný na klaustrofóbiu, potrebujete slobodu, výzvy a otvorený priestor plný vtáčieho štebotu. Ľahko priberáte až do nadmerných veľkostí, a to najmä v oblasti bokov a stehien.vChoďte na túru, nestrácajte čas v posilňovni. A ani neuvažujte o začatí diéty. Len sa usilujte zdravo jesť a držte sa svojho životného kréda: nehovor mi, čo mám robiť.

Zabudnite na kávu s cukrom a mliekom. Lepšie povedané zabudnite na kávu. Radšej si na nákupný zoznam napíšte slovo: melta. Čakankový koreň, jačmeň, žito, pšenica, špalda, jačmenný slad, figy, jablká, hrušky... Znie to až príliš zdravo na to, aby to bolo aj chutné? A predsa je! Zložené sacharidy sú prirodzene sladké. No na rozdiel od jednoduchých cukrov nie sú nebezpečné pre vašu postavu. Dokonca ani pre diabetikov. Telo štiepi zložené cukry pomaly, energiu z nich si berie postupne. 

Kozorožec

Ste jemná, tichá a občas melancholická duša. Veľmi dobre reagujete na disciplínu, poriadok a organizovaný životný štýl.

Systematické diéty a cvičebný plán, ktorý dáva prednosť ľahkým cvikom, napr. joga alebo pilates. Zabránite tak, aby ste sa pod tlakom zosypali. Pamätajte si, že ak chcete napredovať, nebolo by na škodu trochu lepšie vyzerať.

Obmedzte cukor a zvýšte množstvo vápnika v strave. Potrebujete pestrú stravu, ale top potravina by na vašom jedálnom lístku sú: mliečne výrobky a predovšetkým tvrdé syry.

Vodnár

Ste ten typ osoby, ktorá si urobí všetko po svojom. Vodnár je veľmi špecifické znamenie a zároveň jedno z najrozumnejších z celého zverokruhu. Vodnár ovláda kĺby a obehový systém, preto sú preňho lyžovanie, beh a tanec vhodné aktivity na spálenie kalórií. Diéta? Zabudnite na to; nasledujte svoj vlastný režim. A čím ďalej od rutiny, tým lepšie. Vodnári by mali do jedálneho lístka pridať viac hovädzieho mäsa. Obsahuje rovnaké množstvo tuku ako kuracie alebo ryby. Má vysoký obsah železa, vitamínov B a esenciálnych aminokyselín. Organizmus obohatí aj o vápnik, draslík a fosfor. Má najväčší obsah bielkovín spomedzi všetkých bežných domácich zdrojov mäsa. Pri chudnutí sa snažte kupovať mäso s jemnými vláknami. Znamená to, že mäso je od mladého zvieraťa, u starších je to presne naopak. Rovnako ako pri bravčovom sa zbavte všetkých mastných častí ešte pred prípravou mäsa.

Ryby

Ste jemný, zasnívaný a poetický, občas trochu zmätený. Potrebujete mať vo svojom živote poriadok, inak budete tráviť všetok čas pri poháriku písaním hrozných textov piesní. Vyberte si druh cvičenia, ktorý Vám dáva ilúziu spojenia s vesmírom, ako je joga, horolezectvo či beh. Aby ste nedopadli zle, jedzte trikrát denne zdravé jedlá. Ak ste sa narodili v znamení Rýb, musíte každý deň zjesť aspoň jedno ovocie. A to aj počas diéty. Jednostranne zamerané diéty vás oberú o energiu a imunitu. Preto sa vždy vrátite k pôvodnému stravovaniu a stále bojujete s jojo efektom. Diéta iba z mäsa a mliečnych výrobkov nie je nič pre vás. Jedzte všetko, len zmenšite porcie. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 16:51