Pomocou kameňov si môžete lásku pričarovať, udržať ju aj vyčistiť od hádok.Dreamstime
StoryEditor

Tri kamene lásky, ktoré pomôžu vzťahom. Vďaka ním stretnete spriaznenú dušu či ukončíte hádky s partnerom

29.03.2023, 19:00
ASTRO

Silu kameňov využívajú ezoterici, z niektorých sa vyrábali liturgické predmety a aj dnes mnohí veríme ich magickým účinkom. Zoznámte sa s účinkami polodrahokamov, ktoré prospejú vašej láske.

Rodochrozit - skutočný kameň lásky

Ak chcete posilniť svoju lásku, siahnite po rodochrozite. Je nápomocný nielen tým, ktorí sú sami, ale aj tým, ktorí existujú v partnerstvách s vyhasnutou iskrou lásky. Osobám bez spriaznenej duše pomôže objaviť rezonančnú bytosť. Vo zväzkoch, ktoré čas oslabil, opäť rozdúcha plameň vášne.

Kameň pomáha aj rozpúšťať staré emočné bolesti, a to aj také, ktoré ste utŕžili ešte v detstve či v období prvých lások. Ružový kameň je tiež minerálom pokoja a rozpúšťa stresy. Jeho nositeľ sa stáva pozitívne zmýšľajúcim jedincom s optimistickým vyžarovaním.

Na úrovni fyzična sa stará o zdravé srdce, tlmí prejavy cukrovky a blahodarne vplýva na celý urogenitálny trakt. Zaháňa depresie. Kameň je pod vplyvom elementu zeme, preto ho čistíme tak, že ho na pár minút položíme priamo na zem. Nabíja sa mesačným svitom.

Ruženín - Amorov pomocník

Ide o špeciálnu odrodu kremeňa, ktorej najkvalitnejšie kúsky ukrýva zem pod Madagaskarom alebo Brazíliou. Niekoľko kusov sa našlo aj na Morave. Nesie prívlastok kameň všelásky a prináša pokoj a mier. Odháňa napätie, nervozitu a stres. Jeho nositelia oplývajú milosrdnou povahou, sú empatickí a ľudskí, preto ich ostatní milujú. Ružová odroda kremeňa, spájaná s rímskym bohom Amorom, dáva do poriadku všetko, čo súvisí s ľúbostným životom. Osamelým pomôže pri hľadaní partnera, do narušených vzťahov vlieva stratenú nádej. Rozhádaných manželov vracia do čias, keď sa do seba zaľúbili, a tak opäť prebúdza lásku. Pozor, ak vám darovaný ruženín zrazu pukne, na obzore je citové sklamanie, zrada či nevera.

Na fyzickej úrovni blahodarne vplýva na srdce, tlak, tep, žily a cievy. Údajne zvyšuje plodnosť. Na energetickej úrovni priaznivo ovplyvňuje činnosť štvrtej, teda srdcovej čakry. Čistíme ho vo vode a nabíjame na nepriamom slnku, ideálne v tieni.

Selenit - Ideálny čistič hádok

Minerál je zasvätený bohyni Selene, ktorá bola podľa gréckej mytológie zamilovaná do mladého pastiera. Na toho však Zeus uvalil krutú kliatbu – mladík upadol do večného spánku. Krásna Selena za pastierom nesmierne smútila a z očí jej padali slzy. Tie sa pri dotyku so zemou menili na kryštály a z nich sa vytvárali selenitové kúsky. Rovnako ako slzy bohyne, aj tieto kamienky mali očistný charakter. Navyše pomáhajú mileneckým párom, ktoré nemôžu svoju lásku prejaviť.

Takmer priesvitný minerál harmonizuje čakry, meridiány aj aurický systém. Už len dotýkaním sa selenitu pocítite príliv energie. Tá má nielen očistné, ale aj liečebné a vitalizačné účinky. Pri meditáciách pomáha nadviazať kontakt s duchovnými sprievodcami.

Selenit vytvára pokoj, jeho majiteľ sa stáva harmonickým človekom. Ruší hádky a konflikty, likviduje geopatogénne zóny. Chráni pred porobeninami.

Selenit možno použiť pri akýchkoľvek zdravotných ťažkostiach. Pár minút s ním meditujte alebo ho prikladajte na bolestivé miesta. Blahodarne vplýva na pohybový aparát, ale aj urogenitálny trakt. Lieči ochorenia očí, harmonizuje psychiku a nervový systém. Selenitové tyčinky poslúžia ako jemná masážna pomôcka. Dobíjame ho mesačným svitom; občas ho prepláchneme chladnejšou vodou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
05. apríl 2024 20:17