cuketové plackyshutterstock.com
StoryEditor

Chutia ako od babičky: Chrumkavé cuketové placky hotové za pár minút!

24.04.2019, 11:08
Recepty a tipy
Vyskúšajte náš recept na cuketové placky! Ich príprava je naozaj jednoduchá, dobre vás zasýtia a ešte si aj pochutíte.

Potrebujeme:
1 väčšiu cuketu
3 – 4 zemiaky
2 vajcia
1 cibuľu
3 strúčiky cesnaku
2 hrste majoránu
ovsenú múku podľa potreby
himalájsku soľ
čierne korenie
olivový olej

Postup:
Cuketu aj zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle. Cibuľu nasekáme nadrobno a opečieme ju na troche olivového oleja. Do misky dáme nastrúhanú cuketu, zemiaky, opraženú cibuľku, pretlačený cesnak a 2 hrste sušeného majoránu. Pridáme vajcia, soľ, korenie a prisypeme ovsenú múku tak, aby sme vytvorili vhodnú konzistenciu. Cesto by nemalo byť ani veľmi tuhé a ani riedke.

Plech na pečenie si vystelieme papierom a lyžicou naň ukladáme plackovú zmes tak, aby nám vznikli menšie placky. Pokvapkáme ich olivovým olejom a dáme do rúry vyhriatej na 180 °C piecť na 15 minút. Otáčať ich nemusíme.

Tip: Placky môžeme podávať s jogurtovým dipom (jogurt, horčica, cesnak, soľ, korenie).

Zelený zázrak
Cuketa je jedinečná potravina. Rôznorodosť prípravy tejto zeleniny je nekonečná. Pozitívne ovplyvňuje činnosť obličiek a pomáha vyplavovať prebytočnú vodu z tela, čiže je výborná aj pri detoxikácii tela. Blahodarne vplýva na trávenie, zvyšuje imunitu a pomáha regulovať vysoký tlak a cholesterol.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 15:21