Korpus:
6 vajec
200 g kryštálového cukru
100 g hladkej múky
3 lyžice mandľovej pasty (alebo 90 g veľmi najemno pomletých mandlí)
Krém:
100 g jemného tvarohu
100 g cream cheese
50 g kyslej smotany
100 g mascarpone
50 ml smotany na šľahanie
200 g mletého maku
100 g práškového cukru
Vo vodnom kúpeli šľaháme vajcia s cukrom. Aby bol korpus dokonalý, šľaháme vaječnú penu nad parou, kým nedosiahne teplotu 60 stupňov. Vtedy má ideálnu hustotu a konzistenciu. Vajíčkovú penu odstavíme z vodného kúpeľa a primiešame do nej aj múku a mandľovú pastu.
Pripravený korpus rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160 stupňov približne 20 minút. Ja som korpus piekla vo forme 22 x 27 cm. Po upečení a vychladnutí z korpusu vykrajujeme krúžky ľubovoľnej veľkosti, ktoré nám budú tvoriť základ tortičiek. Sami si môžete určiť veľkosť a počet tortičiek, ktoré nám vyjdú.
Na krém spolu vyšľaháme všetky mliečne produkty s cukrom a nakoniec doň po lyžiciach pridávame aj mletý mak. Mak krém krásne zahustí a bude sa s ním po zachladení veľmi dobre pracovať. Hotový a vychladený krém nanášame na vykrojené korpusy pomocou cukrárskeho vrecka alebo len tak lyžicou, ktorá nám zabezpečí dokonale nedbalý efekt.
Viac skvelých receptov nájdete v našom špeciáli Vianočné pečenie.