Dušan Kittler
StoryEditor

Žiadne celebritné maniere, ale skromný pokojný život. Takto si žije Adela Vinczeová ako manželka

21.08.2019, 09:00
Celebrity
Moderátorka, ktorá sa už pred viac ako dvoma rokmi postavila pred oltár a povedala áno o 10 rokov mladšiemu Viktorovi Vinczeovi, stále žiari šťastím.

Aj keď im mnohí neverili a dokonca nepriali, Adela Vinczeová po boku svojho manžela žiari aj po dvoch rokoch. Vekový rozdiel im zdá sa vo vzťahu problém nerobí a dvojica sa skôr sústredí na to, čo ich spája. Jednou z týchto záľub je jednoznačne aj ochrana životného prostredia, o ktorej sa snažia obidvaja naštudovať si čo najviac. 

Okrem toho, že sa Viktor Vincze venoval týmto témam aj vo svojich reportážiach či na osobnom profile na sociálnej sieti, Adela si do svojej šou pozvala niekoľko odborníkov, ktorí sa venujú klimatickým zmenám. Známy pár však neostal len pri zisteniach a ekologickejšie metódy aplikoval aj do svojho života. Na letnú dovolenku sa tak vybrali vlakom. ,,Auto a lietadlo sme vymenili za vlak...a bolo super! Do Nemecka z toho bola komfortná, zábavná a ekologická cesta,'' napísal k fotke na sociálnej sieti Viktor. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

✈️Auto a lietadlo sme vymenili za vlak? ...a bolo super! Do Nemecka z toho bola komfortná, zábavná a ekologická cesta. Aj keď podľa štúdie University of California v Berkeley to tak nemusí byť vždy a prispieva k tomu aj pôvod elektriny. Ak ju krajina vyrába z fosílnych palív (napríklad Poľsko až 80 percent), emisie nevychádzajú z rušňa, ale z komína tepelnej elektrárne a vlak sa aj vďaka tomu môže vo finále priblížiť k iným formám dopravy. My sme išli najmä cez Rakúsko (75% elektriny vyrábajú z obnoviteľných zdrojov), takže sme “ekologickí hrdinovia”, ako sme sa dozvedeli z cestovného lístka. ÖBB totiž priamo naň vytlačili výpočet našej úspory CO2 v porovnaní s cestou autom. Kedy bude také aj u nás, @zssk_official ? Rakúšania môžu byť v mnohom pred nami, ale v prvej stanici už mali pokazený kávovar a na jedlo sme čakali 40 minút. V slovenskom ICčku by nám personál určite aspoň z vlastnej Nesky zalial ❤️ #publictransport

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Vincze (@viktorvincze),

Aj keď sú manželia Vinczeovi pracovne vyťažení, na spoznávanie Slovenska si čas stále nájdu. Nepochybne im k tomu pomáha ich ochotnícke divadlo, vďaka ktorému navštívili už desiatky miest. Z fotiek, ktoré Viktor pridáva na Instagram, je však očividné, že Adela stále žiari rovnako ako kedysi. Ak nie dokonca viac.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

?NAŠE POLIA SME ZMENILI NA SPORÁKY A VYSCHNEME AKO MEZOPOTÁMIA☀️ Biológ Jan Pokorný v rozhovore pre @lidovky hovorí, že spôsob poľnohospodárstva nás zmení na step. "Kukuřice začne růst v červnu, a to už sekáme řepku a obilí. Pak zůstanou holá, přehřátá pole. Na sklizeném, odvodněném poli je najednou povrchová teplota 50 stupňů a horký vzduch jde nahoru. Suchá plocha vypadá nevinně, ale právě z ní stoupá rychle vzhůru ohřátý vzduch, který odebírá vlhkost z okolí. Tak krajina vysychá." Podľa neho slnko zasvieti od jari do jesene na jediný kilometer štvorcový energiou, ktorá je vyššia ako výkon oboch jadrových blokov Mochoviec dokopy. Ak sa na tomto mieste nachádza ovocný sad, rybníky alebo mokrade, väčšina energie ide do výparu vody, ktorá ale neodchádza rýchlo preč. Vracia sa ako malý dážď, hmla alebo ranná rosa. Polia po celej dnešnej krajine sú ale odvodnené, s minimom vegetácie. Výsledkom je, že v lete sú teploty v betónových mestách (Brne) nižšie, ako na okolitom poľnohospodárskom území! Ak vraj nevybudujeme vodozádržné a teda aj najefektívnejšie prírodné klimatizačné opatrenia, tak v našich bydliskách, ako aj na poliach, koncentrácia CO2 nemusí byť našim najväčším problémom. Mezopotámia, Severná Afrika, bývalé Kartágo a dnešný Alžír, sumerská civilizácia, teda Irak, Sýria, Irán, rovnako Mayovia a Aztékovia. Nepálili fosílne palivá a všetci vyschli. Oni to možno nevedeli, no my už informácie máme. Čo s tým urobíš, svetová vodná veľmoc??????

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Vincze (@viktorvincze),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

☁️KVÔLI NÁM ZMIZNÚ OBLAKY A ĽUDSTVO SA UPEČIE? Ak neprestaneme, takáto idylka uprostred prírody o sto rokov prestane byť možná. Pod zadkami budeme mať piesok, okolo začnú rásť palmy a onedlho zrejme nebudeme mať čo jesť. Svet bude pripomínať pekelnú verziu spred 50 miliónov rokov. Oblaky nie sú len nositeľmi dažďa, ale aj životnou nádejou ľudstva.? V každom momente zakrývajú oblaky asi 70 percent povrchu planéty a odrážajú až tretinu slnečného svetla späť do vesmíru, čím efektívne pomáhajú chladiť Zem. Prestížny vedecký žurnál @nature.research ale uverejnil znepokojujúce zistenia. Ak bude tempo rastu emisií CO2 pokračovať doterajším tempom, už o storočie dosiahne hodnoty, keď sa stratokumulusy, teda rozsiahle sústavy oblakov v nízkej výške, začnú rozpadať. Stratíme tak prirodzený slnečný štít a podľa štúdie sa planéta oteplí o katastrofických 8 stupňov! Len na porovnanie, závery Parížskej klimatickej dohody varujú pred svetovou katastrofou už pri oteplení o 2 stupne. Bez mrakov sa vrátime do čias, keď krokodíly plávali v roztopenej Arktíde a palmy rástli ešte aj na Aljaške.? Planéta si, samozrejme, poradí aj v takomto scenári, len jeho súčasťou už nebudú ľudia. A možno je to tak dobre. Foto: @kaju_h_o

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Vincze (@viktorvincze),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Vincze, Vinczeová, Slavkovský ? #2634m

Príspevok, ktorý zdieľa Viktor Vincze (@viktorvincze),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 10:21