archív Movie Database
StoryEditor

Legendárny Július Satinský by dnes oslavoval 78 rokov. O jeho životnom trápení vedel málokto

20.08.2019, 14:00
Celebrity
Herec, ktorý je síce už 17 rokov po smrti, je v česko-slovenskej kinematografii do dnešného dňa považovaný za jedného z najlepších umelcov.

Július Satinský bol známy ako herec, ktorý dokázal rozosmiať všetky vekové generácie. Zabávač, ktorý neskôr spolu s Milanom Lasicom tvoril ikonickú dvojku, však svojim úsmevom maskoval mnoho trápenia, ktoré ho v živote stretlo. 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

z archivu RND: Kam na to chodime alebo ked sa legendy spoja #stanislavstepka #radosinci #milanlasica #juliussatinsky #jarofilip

Príspevok, ktorý zdieľa Radosinske naivne divadlo (@radosinskenaivnedivadlo),

Jeho prvá láska, do ktorej sa zamiloval ešte ako mladík, ktorý sa chystal na vojnu, tragicky zahynula na Ostrove sv. Tomáša v Karibiku. Herec nedostal povolenie vycestovať do krajiny, ktorá bola socializmom označená ako kapitalistická, a tak milovanej Olge, ktorá bola jeho prvou láskou, nemohol dať posledné zbohom. 

Svojím trápením sa však herec rozhodol nikoho nezaťažovať, a tak ešte v spomínanom tragickom roku vyšiel jeden z filmov, v ktorom žiaril - Vesničko má středisková. Krátko po tom sa však predsa len oženil - lekárka Viera mu porodila dve zdravé deti. Zatiaľ čo však Lucia vedie vyrovnaný život, jeho syn Ján má ťažké psychické problémy. Spustila ich nečakaná smrť otca, ktorý v roku 2002 podľahol zákernej rakovine. Dnes na počesť legendárneho herca stojí v Bratislave pomník.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#statue of #juliussatinsky #ulicejsounase #travelling

Príspevok, ktorý zdieľa Anna Škvařilová (@anna.skvarilova),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 20:47