Stanislava Topoľská
StoryEditor

Padla prvá klapka: Režisér úspešného filmu Čiara nakrúca vojnovú drámu o slovenských Židoch

26.11.2018, 13:31
Celebrity
Autor:
TS
Prvá klapka pripravovaného filmu Správa, ktorý je adaptáciou knihy Alfréda Wetzlera Čo Dante nevidel, padla v týchto dňoch. Stvárňuje príbeh dvoch mladých slovenských židov, ktorým sa podarilo ujsť z koncentračného tábora Osvienčim a spísať podrobnú správu o tom, ako tábor smrti fungoval. Príbeh o pekle, ktoré sa tam dialo, a správe, ktorú dnes pozná celý svet.

"Tento film je pre nás výnimočný ako témou, tak aj spracovaním. Som presvedčený, že je dôležité nezabúdať na hrôzy, ktoré sa v Osvienčime stali a  takisto nezabúdať na všetky tie, na prvý pohľad nepodstatné veci, ktoré viedli k tomu, aby sa niečo také neľudské vôbec mohlo udiať," hovorí producent DNA Production Rasťo Šesták.

V hlavných úlohách sa predstavia Noel Czuczor ako Freddy a Peter Ondrejička ako Valér. Vo filme sa predstavia aj herci z Poľska, Nemecka, Česka a Luxemburska a viacerí z nich sú vo svojich domovských krajinách veľmi známymi televíznymi a filmovými osobnosťami.

film, Bebjak, Správa Stanislava Topoľská

Wojciecha Mecwaldovského (Kozlowski) poznajú aj slovenskí diváci zo seriálov Druhá šanca a Správna Agáta, vidieť ho mohli aj v seriáli Pakt z produkcie HBO a vo filme Umenie milovať, ktorý je dostupný v rámci platformy Netflix. Jacek Beller (Heršek) a Kamil Nozynski (Juzek) sa tento rok objavili v HBO seriáli Blinded by the lights a Aleksander Mincer, ktorý účinkoval vo viacerých talianskych produkciách, sa objavil aj v známom filme Umučenie Krista.

Tváre trojice nemeckých hercov bude poznať každý fanúšik kriminálneho seriálu Miesto činu. Christophera Bacha mohli slovenskí diváci vidieť nedávno aj v minisérii Charité a detektívnom seriáli Donna Leon. Lars Rudolph je u nás známy vďaka filmom Už je tu zas a Lola beží. Florian Panzner zasa účinkoval v seriáloch ako Kobra 11, Prípad pre dvoch, Bez hraníc, Babylon Berlin a objavil sa aj vo filme Valkýra.

film, Bebjak, správa Stanislava Topoľská

Réžie sa ujal jeden z najúspešnejších režisérov posledných rokov Peter Bebjakktorý má na svojom konte množstvo úspešných kriminálnych seriálov ako u nás, tak aj v Česku (Za sklom, Odsúdené, Mesto tieňov, Spravedlnost, Mordparta ai.). Oceňovaná je aj jeho filmová tvorba – za Čiaru si odniesol cenu aj z MFF Karlovy Vary, vysoko hodnotené sú aj Marhuľový ostrov, Čistič alebo Zlo. Na Vianoce bude mať premiéru jeho rozprávka Vianočné želanie a v januári príde do kín film Trhlina na motívy rovnomenného bestselleru Jozefa Kariku.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 22:20