Evita magazín
StoryEditor

Tomáš Klus dal šport bokom, lebo ho zlákala gitara

17.12.2016, 11:00
Životný štýl
Kedysi sa venoval športu a svoju vášeň pre moderný päťboj dotiahol až k zlatej medaile na majstrovstvách Európy. Potom išiel šport bokom, lebo ho zlákala gitara a skladanie pesničiek. V roku 2008 vydal prvý album Cesta do záhu(d)by a o rok získal Českého anděla za objav roka. Jeho Cestu, ktorú naspieval so skupinou Kryštof, si v aute zapíname na maximum.

Adrenalín
„Keď tak prešľapujem v zákulisí pred koncertom, rozhodne mám podobné stavy ako pred štartom pretekov. Zrazu prídu pochybnosti, či som nepodcenil prípravu a mám dosť síl, či som „vyladil formu“, ale všetko to prebije pocit radosti z toho, že tam vôbec prešľapujem. Obidva tieto svety sú krásne,“ porovnáva Tomáš športový a hudobný adrenalín. Ten druhý mu rozhodne prospieva. Na konte má niekoľko úspešných albumov, ocenení spevák roka či dokonca strieborný Slávik. Navyše skončil aj Divadelnú fakultu Akadémie múzických umení a ušlo sa mu niekoľko vydarených postáv vo filmoch. Od septembra minulého roka si dal ročnú pauzu od koncertovania a nakrúcal iba seriál Na vode. Ale najmä, venoval sa svojim deťom – dcére Josefínke (3) a synovi Alfrédovi, ktorý sa narodil v máji toto roka.

Byť otcom je najlepšie na svete
„Neustále som fascinovaný deťmi a mám nekončenú úctu k ženám. Verím, že každý chlap, ktorý počas pôrodu drží svoju ženu za ruku, cíti v sebe túto úctu. Ale nie je to len pôrod. Ide o tých deväť mesiacov pred ním a šesť týždňov po ňom. Keď vám hovorí: „Au, teraz ma kopol do žalúdka“, vám príde, že do toho žalúdka dostala kopanec zvnútra. Nosiť v sebe človeka musí byť neskutočný pocit. Ukážte mi chlapa, ktorý by toto dal! Som si istý, že keby sa to nejakým zázrakom udialo, že by sa bránou do života stali muži, zmizlo by toľko problémov, ktoré nám znepríjemňujú život. Muži, ktorí nemajú úctu k ženám, nemajú úctu k životu. Potom sú z toho vojny a všelijaké hrubosti,“ vyznáva sa Tomáš. Preto chce so svojimi deťmi tráviť čo najviac času, lebo ako hovorí, „pre svoje deti nemôžete urobiť viac, len s nimi byť“.

Všetko má svoj význam
„Všetko je tu pre náš prospech, potešenie, poučenie, poznanie, jednoducho pre nás. Vďaka deťom som sa pevne rozhodol, že im všetko zo seba odovzdám v najlepšom poriadku. Veď vlastne Zem si len požičiavame od svojich detí,“ vyznáva sa Tomáš. Maximum zo seba určite vydá aj na svojich koncertoch po Slovensku, na ktoré sa vracia po spomínanej ročnej pauze. V rámci Recyklus Tour ho môžete na jeseň vidieť v Poprade, Košiciach, Trenčíne a Bratislave. Kým Steve Jobs si každé ráno povedal, že deň prežije, akoby bol jeho posledný, Tomáš Klus má na to svoj pohľad: „Medvedík Pú zas hovorí, že najlepší deň je ten dnešný. Nemám len predstavy, žijem podľa nich.“

Tento článok ste si mohli prečítať aj v augustovej Evite 2016.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 01:40