Vlasy zostrihané do dvoch rôznych dĺžok sú hitom nastávajúcej sezóny.
StoryEditor

Zostrihaný účes každý deň inak a stále budete vyzerať dobre

02.03.2016, 13:45
Životný štýl
Vlasy zostrihané do dvoch rôznych dĺžok sú podľa prehliadkových mól aj kaderníckych súťaží hitom nastávajúcej sezóny.

Ak sa bojíte, že budete s účesom vyzerať ako "karfiol" z osemdesiatych rokov, pozrite sa na tipy od kaderníčky Blanky Haškovej na jeho úpravu.

Zostrihaný účes vám môže kaderník ostrihať v niekoľkých variantoch, ktoré majú niekoľko spoločných rysov, ako píše idnes.cz. Najdlhší variant účesu sa skladá vlastne z dvoch strihov naraz - vrchné vlasy sú ostrihané do klasického mikáda v dĺžke pod uši, dlhšia zadná časť vlasov je potom postupne zostrihaná do špičky. Vršok hlavy tak pôsobí bohatým dojmom, dlhšia časť vlasov už nie je taká hustá.

Kaderníčka Blanka Hašková účes vyskúšala priamo sama na sebe a podľa svojich slov si užíva jeho nekonečnú variabilitu. Pozrite sa, na koľko rôznych spôsobov sa v ňom môžete za pár minút ukázať.

1. Cop

Jeden z najobľúbenejších účesov využijete aj so zostrihanými vlasmi. Dlhšiu zadnú časť vlasov zopnite gumičkou a kratšiu hornú časť vlasov z gumičky povytiahnite. Cop môžete nechať na chrbte, alebo ho umiestniť na stranu krku. Vlasy vzadu na hlave zostanú vďaka mikádu rovnomerne rozprestreté a bohaté.

2. Mikádo

Predkloňte sa a oddeľte kratšiu a dlhšiu časť vlasov od seba. Dlhšiu zadnú časť zapleťte alebo zopnite sponkou na zadnej strane hlavy tak, aby nikde nevykukovala. Na hlave vám vznikne svieže mikádo, ktoré môžete ozvláštniť pridaním dlhších pramienkov - ich vytiahnutím napr. po stranách tváre.

3. Čelenka

Ani so zostrihaným účesom sa nemusíte vzdať praktických čeleniek, počítajte ale skôr s dojmom punkovej rebelky než romantickej princeznej. Vlasy môžete pred nasadením čelenky rozdeliť na cestičku, rozhodne potom musíte vlasy najmä na temene dotvarovať pomocou laku na vlasy, aby sa celá zostrihaná časť iba nenahrnula cez okraj čelenky.

4. Pätka

Ak ste milovníčka pätiek a ofín, tak s týmto účesom si vytvoríte jednu efektnú. Prednú zostrihanú časť vlasov môžete sčesať cez čelo a uhladiť za uši. Zadnú časť môžete buď nechať voľne splývať, alebo schovať a vytvoriť si tak opticky kratšie vlasy.

5. Vlasy z čela

Pri práci na počítači, varení alebo napríklad cvičení vám môže liezť zostrihaná predná časť vlasov do očí a tým pádom aj na nervy. Vyriešite to celkom ľahko pomocou sponky alebo vlásenky, do ktorej upevníte predný trojuholník vlasov nad čelom. Sponku môžete schovať pod ďalšie vlasy a vznikne vám ďalší sviežo a mladistvo pôsobiaci účes.

Ďalšie video návody v relácii Hairparáda nájdete na Playtvak.cz.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:36