Dodajte svojej pleti prirodzený vzhľad vďaka skinimalizmu.dreamstime
StoryEditor

Menej je niekedy viac: Vďaka skinimalizmu bude vaša pleť prirodzenejšia a autentickejšia

20.04.2024, 09:00
Krása a móda

Nebaví vás každé ráno postávať pred zrkadlom a natierať si na tvár všetky tie produkty, ktoré sľubujú dokonalý a neodolateľný vzhľad, no pritom z vás niekedy urobia úplne iného človeka? V tom prípade by ste mali vyskúšať jeden z najnovších trendov starostlivosti o pleť, ktorým je skinimalizmus.

Počuli ste už o skinimalizme? Je to trend v starostlivosti o pleť, ktorý je skvelý najmä pre ženy túžiace po prirodzenosti a autentickosti. Ak nechcete tráviť pred zrkadlom dlhé hodiny či kupovať si drahú kozmetiku, skinimalizmus je pre vás ako stvorený. Vďaka tomuto trendu môže byť vaša pleť čistá, žiarivá a predovšetkým môže konečne dýchať. Okrem sa naučíte, že menej je niekedy viac, a preto sa nemusíte stále snažiť zakrývať nedokonalosti a drobnosti, ktoré vás tak trápia. Pozrite sa, ako by mala vyzerať vaša starostlivosť o pleť podľa skinimalizmu.

Tri jednoduché kroky

Skladá sa vaša skin rutina z minimálne piatich či šiestich krokov? Robíte chybu, prílišná starostlivosť o pleť alebo časté striedanie pleťových prípravkov môže spôsobiť podráždenie, suchosť, zanesené póry či unavený vzhľad. Ak sa však začnete riadiť podľa skinimalizmu, vaša pleť môže opäť dostať zdravý nádych a žiarivosť. Stačí, ak zjednodušíte vašu skin rutinu a skrátite ju na tri jednoduché kroky. Prvým krokom je čistenie prostredníctvom čistiaceho gélu, ktorý zbaví pleť nečistôt, mazu a mejkapu. V druhom kroku použite hydratačný gél alebo sérum, vďaka ktorému zaručíte pleti dostatočnú ochranu. Posledným krokom je opaľovací krém, ktorý nielenže ochráni pleť pred slnkom, ale zabráni vzniku príznakov starnutia či iných kožných problémov.

Líčenie podľa skinimalizmu

Ak by ste chceli preniesť skinimalizmus aj do líčenia, budete sa musieť rozlúčiť s rozjasňovačmi, bronzermi či ťažkými mejkapmi. Vieme, že sa nimi snažíte zakryť všetky nedokonalosti, no nemali by ste to príliš preháňať. Práve z tohto dôvodu vám na líčenie postačí korektor, maskara, lícenka a ceruzka na obočie. Možno vám to na začiatku príde až príliš prirodzené, no verte, že si po čase na svoj skutočný vzhľad zvyknete a začnete ho milovať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. apríl 2024 12:28