pixabay.com
StoryEditor

Nevyhadzujte starú kozmetiku: Vyčistí špinu, dezinfikuje alebo vás zbaví zvieracích chlpov

14.11.2018, 14:00
Životný štýl
Triedite si starú kozmetiku? Vyhadzujete a kupujete novú? Teraz vás už nemusí mrzieť, že hádžete peniaze do koša. Najrôznejšie kozmetické prípravky totiž môžete použiť aj po skončení spotreby, napríklad na upratovanie v domácnosti.

Pleťová voda

Ak používate pleťovú vodu s obsahom alkoholu a prešvihli ste jej dátum spotreby, určite ju nevyhadzujte. Môže vám poslúžiť ako dezinfekčný prostriedok. Alkohol totiž bojuje s nečistotami a baktériami, ktoré sú najmä na mobilných zariadeniach a klávesniciach.

Pleťový olej

Kozmetický olej je výborný čistič umývadla z nerezovej ocele. Nakvapkajte trocha oleja na odličovací tampón a vytrite ním povrch umývadla. Nechajte chvíľu odstáť a utriete papierovou vreckovkou. Olej vám vytvorí tenký filter, ktorý zamedzí vznik škvŕn.

Lak na nechty

Transparentný lak na nechty môže byť výborným pomocníkom pri oprave drobných vecí, napr. škrabancov na nábytku.

Púder

Práškový púder obsahuje minerálne soli, ktoré absorbujú vlhkosť, preto sa môže použiť ako účinný prostriedok na pot. Pred cvičením si dajte púder na mieste, kde sa najviac potíte, napr. podpazušie. Rovnako ho môžete použiť namiesto suchého šampónu.

Šampón

Šampóny obsahujú zmäkčovacie zložky, preto sú ideálne na pranie odevov z jemnej látky. Napríklad spodnej bielizne, hodvábneho oblečenia alebo módnych kúskov z bavlny.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:16