Reuters
StoryEditor

Facebook dramaticky zasiahol do života Slovákov

19.10.2017, 15:00
Životný štýl
Ak vaši priatelia zdieľajú falošné správy, hoaxy či konšpiračné teórie, môže sa vám stať, že to pre vás budú jediné správy. Seriózne médiá sú totiž od dnešného dňa prehodené do špeciálnej záložky Prieskumník.

Facebook dnes dramaticky zasiahol do života Slovákov.  „Asi dva milióny z nás používajú sociálnu sieť a konzumujú z nej aj obsah médií. Ten je ale teraz už ukrytý v novej záložke, ktorá sa volá Prieskumník / Explore Feed. Pre používateľov to však vôbec nie je dobrá správa. Dobrý obsah sa k nim totiž absolútne nemusí dostať a jediné čo sa k nim dostane je obsah platený. A tak sa o tom bude rozhodovať podľa sily eur, dolárov alebo aj rubľov majiteľov stránok,“ myslí si mediálny analytik Denis Bohumil Schwarz.

V praxi to teda znamená, že ak váš okruh priateľov bude masovo zdieľať nezmysly, falošné správy, hoaxy a konšpiračné teórie, vy sa k relevantným zdrojom ani nemusíte dostať. Musíte si vyslovene manuálne prepnúť na záložku Prieskumník, kde nájdete noviny zo všetkých lajknutých médií a vašich obľúbených stránok

Facebook podľa portálu Stratégie tvrdí, že chce používateľom pomôcť objaviť viac obsahu okrem príspevkov od priateľov a stránok, ktoré už sledujú. Nový informačný kanál ponúka odporúčaný obsah, o ktorom si myslí, že mohol zaujať - vrátane príspevkov, článkov, fotografií a videí zo zdrojov, ktoré používatelia nesledujú. Tam patria napríklad príspevky vydavateľov alebo spravodajských médií.

Obľúbená sociálna sieť tak urobila zásadnú zmenu. Ak chce vidieť príspevky vašich obľúbených stránok, musíte sa prepnúť do záložky Prieskumník, ktorá ma symbol raketky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:18