shutterstock.com
StoryEditor

Ajurvéda pre „ranné vtáčatá“

20.05.2019, 15:30
Zdravie
Únava, stres, málo energie, neustále odkladanie povinností a vyčerpanosť. Že to veľmi dobre poznáte? Ponúkame vám zopár tipov, ktoré vám pomôžu cítiť sa lepšie.

1. Vstaňte ešte pred šiestou
 Ak chcete existovať v energizujúcom spojení s prírodou, prebúdzajte sa pred východom slnka. Vtedy sa dávajú do pohybu všetky deje v atmosfére a ak chytíte túto sviežu „rannú vlnu“, všetko vám pôjde počas celého dňa od ruky.

morning person shutterstock.com

​2. Pred spaním masírujte
Padnúť do postele ako vrece zemiakov nie je po náročnom dni tá najsprávnejšia bodka, skúste sa najskôr na chvíľu zastaviť a napríklad si dôkladne vymasírovať chodidlá výživným olejom alebo telovým mliekom. Upokojí sa tým vaša rozbúrená myseľ a telo sa lepšie pripraví na spánok.

body oil shutterstock.com

3. Rozlúčte sa s budíkom
Že vstať bez hlasného zvonenia alebo jemného cvrlikania mobilu bude nemožná misia? Keď si navyknete na pravidelný kolobeh – skoré zaspávanie, včasné vstávanie - budete sa automaticky budiť ešte pred plánovaným alarmom, ktorý na naše telo pôsobí ako šok. Keď budete cítiť, že sa vaše telo už preberá, neotvorte oči hneď, ale ich na chvíľu prikryte dlaňami, ktoré ste predtým jemne treli o seba.

no alarm shutterstock.com

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 11:18