pixabay.com
StoryEditor

6 dobrých rád, ako v týchto sychravých dňoch neochorieť

28.01.2019, 14:00
Zdravie
Skúste do svojho života aplikovať týchto 6 jednoduchých rád.

Začnite sa "normálne" obliekať

Keď je na konci zimy 10 stupňov, nosíte tielka, dlhé nohavice, kabát, šatku a teplejšiu obuv, však? Tak prečo to nerobíte aj teraz a ešte stále lipnete na trojštvrťových rifliach s dierami, balerínkach a tenkých tričkách?

Večer si miesto vínka urobte čaj

Po celom dni vás krásne zahreje. Urobte si ho aj v práci, dobre vám padne. Ak na vás už niečo lezie a vy o tom ešte ani neviete, alkohol vám určite nepridá.

Zvýšte príjem vitamínu C

Viac ovocia alebo pokojne aj celaskon. V týchto dňoch vitamíny potrebujeme viac, ako inokedy, naše telo sa musí vyrovnať s prudkou zmenou počasia.

Pospite si

Ak ráno cítite, že vás celé telo bolí a neviete vstať, tak si jednoducho pospite o hodinku dlhšie, ak vám to vaša práca dovolí. Ak nie, choďte spať skôr. To je najviac, čo môžete pre seba urobiť.

Používajte morskú soľ

Vo forme spreju do nosa – zvlhčí vaše sliznice, na ktoré sa potom ťažšie nalepia vírusy či baktérie. Tiež nie je zlé sem tam si spomenúť na cmúľanie bylinkových pastiliek, ktoré zas posilnia sliznicu hrdla.

Umývajte si ruky častejšie než obyčajne

Je to staré známe a všetci to učíme aj naše deti, ale ruku na srdce, kto z nás to robí fakt často a preventívne? Pri tom podľa výskumov ide naozaj o jedno z najvýznamnejších opatrení pri šírení respiračných ochorení.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 02:08