Matúš Lago
StoryEditor

Chýba Slovenkám sexepíl?

25.12.2017, 13:49
Vzťahy
Učiteľka tantrického umenia milovania Xenyie Suhayila Komersa v otvorenom rozhovore o Slovenkách, sexe, sexepíle a ženskej kráse.

Päťdesiatštyriročná Češka Xenyie Suhayila Komersa, učiteľka tantrického umenia milovania, Tvrdí, že ženský sexepíl vidieť už na prvý pohľad. šťastná žena má zvyčajne aj šťastnú rodinu. Prinášame vám otvorený rozhovor na tému ženská krása a sexualita.

Pred pár rokmi ste mi povedali, že Slovenky sú síce krásne ženy, ale niečo im chýba. Čo to je?

Chýba im prežívanie, preciťovanie sexuality a vyjadrovanie emócií. Takto by som to vedela povedať v skratke.

Máte teda pocit, že napriek tomu, že sme fyzicky a vizuálne krásne, sme natoľko uzavreté, že sa náš sexepíl nedokáže prejaviť?

Máte pravdu. Mám podobný pocit. Ukazuje mi to aj moja prax v oblasti tantry a tantrických terapií. Slovenky sú skutočne nádherné, ale mohli by byť ešte krajšie a žiarivejšie. A najmä šťastnejšie. Ak by sa im podarilo ešte viac naplno otvoriť svoju sexuálnu energiu. Bolo by dobré, keby vedeli viac prežívať a hovoriť o svojich pocitoch.

Spomínali ste mi, že podľa vás Slovenkám chýba sebaláska. Je to určitý spôsob sebarozvoja, alebo reálne existujú ženy, ktoré sebalásku neobjavia nikdy?

Dovolím si povedať, že súčasná civilizácia a západná kultúra sú veľmi silno nastavené na mužskú energiu. To znamená, že vplyvom emancipácie sme silno orientované na mužskú energiu. Dosahujeme ciele, máme pevné štruktúry a orientujeme sa na to, čo všetko musí byť dokonalé. Takáto energia je chladná a studená. Je odklonená od preciťovania a prežívania emócií u žien. Ak je žena odmalička vychovávaná tak, aby bola dokonalá, je pre ňu nevyhnutné podriadiť sa určitým pravidlám, čo smie a čo nesmie. Ak nemá v rodine príklad ženy, ktorá ide svojou vlastnou vnútornou cestou, ktorá je ženská, nemá potom možnosť „odkukať“, aké to je byť sama sebou. Nemá kde vidieť príklad, aby to následne bolo prínosné nielen pre spomínanú ženu, ale aj pre jej okolie. Mnohí ľudia už v detstve vyjadrujú svoje emócie spontánne, no okolie ich začne okrikovať, že sa takto správať nemôžu. Nikto im nevysvetlí, že ak sa nemôžu správať takto, môžu sa správať inak. Najlepšie je, keď žena vidí vedomé vyjadrovanie emócií od svojich rodičov. Vďaka tomu by mohla získať skvelé komunikačné prostriedky a mohla by byť úspešná. Táto energia emócií sa v detstve zavrie ako krabička a ostane už iba rozum. Následne to ľudí obmedzuje v ich dospelom živote.

Vo svojej praxi ste mali aj klientky, ktorým sa nedarilo otehotnieť. Potom k vám prišli na tantrickú masáž a podarilo sa to. Ako je to možné?

Pár sa u mňa objavil na masáži. Vybrali si párovú masáž. Mám vymyslenú zostavu, ktorá je veľmi láskavá a intímna. O tom, že chcú bábätko a snažia sa už tri roky, som nič nevedela. Oni tiež netušili, že by im mohla pomôcť tantrická masáž. Boli s mojou prácou spokojní. O tri mesiace mi prišiel e-mail od pána. Písal mi, že po tejto masáži sa jeho žena krásne uvoľnila a nikdy ju nevidel takú šťastnú. Potom prišli domov a krásne sa milovali. S istotou tvrdil, že vie, že presne po tejto masáži sa zrodilo ich bábätko, ktoré je na ceste. Dnes sú  neskutočne šťastní.

Čo je podľa vás znakom šťastného partnerstva?

V prvom rade to, že žena je spokojná, žiarivá a vysmiata. To je znakom šťastného partnerstva. Takí sú potom i deti a manžel. Takejto žene znesie muž modré z neba. V páre dokážu vyjadrovať svoje potreby s láskou a rešpektom. Ak každý pozná sám seba a vie, že má nárok byť iný, potom môžu spoločne komunikovať na úrovni pochopenia, dôvery a tolerancie. Ak nepoznám seba a podobne je na tom aj môj partner, ako sa potom môžeme dohodnúť?

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/vztahy, menuAlias = vztahy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:24