Evita magazín
StoryEditor

Netradičný acai cheescake

24.02.2017, 23:03
Recepty a tipy
Ak vás už omrzeli klasické babičkine recepty a chceli by ste experimentovať, vyskúšajte tento netradičný cheescake. Spojitosť týchto ingrediencií vytvára dokonalú chuť na jazyku.

Ingrediencie
Na cesto
150 gr amarantovej múky
50 gr pohánkovej múky
50 gr kokosovej múky
1 žltko
90 gr kokosového oleja
soľ
sóda bikarbona
50 gr medu

Na plnku
500 gr tvarohu
500 gr hustého gréckeho jogurtu
100 gr nemletého maku
4 vajíčka+bielko, čo zostalo z korpusu
20 gr kokosovej múky
100 gr kokosového cukru

Na polevu

acaico dreň
agar

Všetky ingrediencie na cesto spolu dobre premiešame a vytvoríme z nich celok, ktorý prstami zatlačíme do vopred vymastenej guľatej formy na pečenie. Aj suroviny na plnku vo veľkej nádobe dobre premiešame  a vylejeme ju na pripravený korpus. Pečieme 60 minút na 170 stupňoch spolu s nádobou s vodou (parné pečenie). Medzitým si pripravíme polevu. Roztopíme v hrnci na jemnom plameni acaico dreň a pridáme aj agar (prášok na rastlinnej báze, ktorý slúži ako želatína). Po upečení necháme koláč vychladnúť a navrch nalejeme acaico polevu. Koláčik je hotový. Veď uznajte, ako super vyzerá takýto bodkovaný cheescake :). Jeho chuť vás dostane!
Evita magazín

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 07:51