Ingrediencie
Na cesto
150 gr amarantovej múky
50 gr pohánkovej múky
50 gr kokosovej múky
1 žltko
90 gr kokosového oleja
soľ
sóda bikarbona
50 gr medu
Na plnku
500 gr tvarohu
500 gr hustého gréckeho jogurtu
100 gr nemletého maku
4 vajíčka+bielko, čo zostalo z korpusu
20 gr kokosovej múky
100 gr kokosového cukru
Na polevu
acaico dreň
agar
Všetky ingrediencie na cesto spolu dobre premiešame a vytvoríme z nich celok, ktorý prstami zatlačíme do vopred vymastenej guľatej formy na pečenie. Aj suroviny na plnku vo veľkej nádobe dobre premiešame a vylejeme ju na pripravený korpus. Pečieme 60 minút na 170 stupňoch spolu s nádobou s vodou (parné pečenie). Medzitým si pripravíme polevu. Roztopíme v hrnci na jemnom plameni acaico dreň a pridáme aj agar (prášok na rastlinnej báze, ktorý slúži ako želatína). Po upečení necháme koláč vychladnúť a navrch nalejeme acaico polevu. Koláčik je hotový. Veď uznajte, ako super vyzerá takýto bodkovaný cheescake :). Jeho chuť vás dostane!