Zdroj: unsplash.com

Dokonalý na nedeľný obed: Uvarte si hovädzí vývar so špikovými knedličkami

Vyskúšajte klasický recept, ktorý nikdy nesklame. Uvarte si hovädzí vývar so špikovými knedličkami!

POTREBUJEME

tlakový hrniec, kovové sitko, šľahač, mixér

SUROVINY na hovädzí vývar

1kg hovädzej polievkovej zmesi s kosťou, 1,5l vody, 50g petržlenu, 100g mrkvy, 100g zeleru, morská soľ, 10 gulôčok čierneho korenia, 10 gulôčok nového korenia, 3 bobkové listy, 2 cibule

SUROVINY na špikové knedličky

2 vajcia, 150g maslového toastového chleba, 25g masla, 40g hladkej múky, čerstvá petržlenová vňať, čerstvá pažítka, morská soľ, čierne korenie

POSTUP

Špikové kosti vydlabeme a špik si odložíme na neskôr. Všetky suroviny na hovädzí vývar vložíme do vody a privedieme do varu. Varíme približne hodinu, potom odstavíme, necáme vychladnúť a precedíme. Z jedného vajíčka, len z bielka, si vyšľaháme tuhý sneh. Striedku z čerstvého toastového chleba rozmixujeme na strúhanku. Špik a zmäknuté maslo si vyšľaháme do peny a pridáme do nej jedno vajce, jeden žĺtok, múku a nasekané bylinky. Vymiešame si sneh z bielka, ten pridáme a následne pridáme aj 100G pripravenej mäkkej strúhanky. Dochutíme soľou, korením a necháme odležať aspoň hodinu v chladničke. Z hmoty si následne vytvarujeme knedličky, ktoré budeme variť v osolenej vode a podľa veľkosti ich tam necháme cca 5 minút. Môžeme servírovať!

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.