Stockfood
StoryEditor

Vianočné bezlepkové sušienky z arašidového masla

13.11.2017, 15:00
Recepty a tipy
Špeciálne vydanie Evity - Vianočné pečenie a varenie je už na stánkoch. Nájdete v ňom množstvo sviatočných kulinárskych špecialít. Čakajú na vás dobre vykysnuté Vianoce, tradičné pečivo aj kapor nevšednej chuti. Ponúkame vám malú ochutnávku.

Príprava: 45 minút & pečenie: 15 minút & chladenie: 1 hodina

Potrebujeme na 30 ks:

120 g zmäknutého masla

100 g cukru

2 KL vanilkového cukru

1 vajce

180 g bezlepkovej múky

štipku soli

60 g arašidového masla

250 g čokolády s vysokým obsahom kakaa

100 g arašidov (môžu byť aj solené)

Postup:

Maslo vyšľaháme s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme vajce, múku a soľ, arašidové maslo a vypracujeme cesto. Misu zakryjeme fóliou a cesto dáme na hodinu chladiť do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 ° C, teplovzdušnú trochu menej. Pripravíme formičky a vyložíme ich papierovými košíčkami. Ak nemáme formičky, poslúži nám plech na mafiny. Z cesta dlabeme väčšie guľôčky (podľa veľkosti formičiek alebo veľkosti otvorov na plechu) a tie do nich rovnomerne vtláčame. Cesto by malo dosahovať zhruba po polovicu kraja papierového košíčka. Pečieme 10-15 minút, kým cesto nezozlátne. Potom ho necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a lyžicou ju nalievame do košíčkov so sušienkami. Nakoniec ozdobíme sušienky arašidmi.

 

Viac (nielen bezlepkových) receptov nájdete v špeciálnom vydaní Evity - Vianočné pečenie a varenie.

Vianočné sušienky z arašidového masla Stockfood

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 00:31