Príprava: 45 minút & pečenie: 15 minút & chladenie: 1 hodina
Potrebujeme na 30 ks:
120 g zmäknutého masla
100 g cukru
2 KL vanilkového cukru
1 vajce
180 g bezlepkovej múky
štipku soli
60 g arašidového masla
250 g čokolády s vysokým obsahom kakaa
100 g arašidov (môžu byť aj solené)
Postup:
Maslo vyšľaháme s krupicovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme vajce, múku a soľ, arašidové maslo a vypracujeme cesto. Misu zakryjeme fóliou a cesto dáme na hodinu chladiť do chladničky. Rúru predhrejeme na 180 ° C, teplovzdušnú trochu menej. Pripravíme formičky a vyložíme ich papierovými košíčkami. Ak nemáme formičky, poslúži nám plech na mafiny. Z cesta dlabeme väčšie guľôčky (podľa veľkosti formičiek alebo veľkosti otvorov na plechu) a tie do nich rovnomerne vtláčame. Cesto by malo dosahovať zhruba po polovicu kraja papierového košíčka. Pečieme 10-15 minút, kým cesto nezozlátne. Potom ho necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a lyžicou ju nalievame do košíčkov so sušienkami. Nakoniec ozdobíme sušienky arašidmi.
Viac (nielen bezlepkových) receptov nájdete v špeciálnom vydaní Evity - Vianočné pečenie a varenie.