dreamstime
StoryEditor

Miriam sa stala mladou mamičkou. Pre všetkých tých, ktorí ju odsudzovali, má dnes jasný odkaz

30.06.2021, 13:00
Mama a rodina
Jej rovesníčky vymätali žúry za žúrom, ona sa doma starala o to najcennejšie. Dieťa prišlo do jej života skôr a ona vôbec neľutujú. Byť mamou a milujúcou mamou vôbec neurčuje vek, ale rozhodnutie urobiť pre to všetko!

Myslíš, že je rozdiel, ak má žena dieťa v 20-tke alebo v neskoršom veku?
Vôbec by som to nekategorizovala. Z môjho pohľadu vek nerozhoduje o tom, akou mamou bude žena pre svoje dieťa. Ak má túžbu stať sa mamou, má vzťah k svojim deťom a miluje ich, nemôže byť zlou mamou či má 20 alebo výrazne viac.

Neľutuješ s odstupom času, že si sa rozhodla založiť si rodinu skôr ako tvoji rovesníci?
Vôbec nie. Naopak. Moje deti budú veľké a ja budem ešte stále mladá. Neznie to fajn? ;-)nik

Aké máte s partnerom na toto obdobie plány a sny?
Snívame o cestovaní. Chceme si užívať a vidieť všetko krásne, čo nám život ponúka. A teším sa, že budem mať čas venovať sa aj sama sebe. To je aktuálne pre mňa nedosiahnuteľná méta. Som rada, že si osamote umyjem aspoň vlasy.

Vieš si predstaviť, že by ste ďalšieho člena rodiny mali s väčším odstupom? Presne vo veku, aký je teraz „trendy“?
Medzi Maximom a Zarou je trojročný vekový rozdiel a zatiaľ si to predstaviť fakt neviem. Tehotenstvo nie je pohodlné a také krásne, ako to veľa žien ospevuje. Nikto vám nepovie o jeho odvrátených stránkach. Samotný pôrod, ale aj návrat do reality a navyše s bábätkom to nie je med lízať. Žena je ubolená, psychika rozhodená aj hormóny robia svoje. Sociálne siete, kde sa ľudia prezentujú tak „dokonalo“ tiež na pohode nepridajú :-) Zatiaľ nám dve deti bohato stačia, ale uvidíme, čo nám život prinesie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/mama-a-rodina, menuAlias = mama-a-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:17