shutterstock.com
StoryEditor

Naša čitateľka svoje telo po pôrode znenávidela. Z toho, čo spravil jej manžel, vám padne sánka

07.04.2021, 17:30
Mama a rodina
„To, že keď si novonarodené dieťa vezmete do rúk, zaleje vás nekonečná láska, som nepocítila. Bola som skôr zničená a slabá. A ďalšie dni, ba mesiace sa to nemenilo. Rovnako ani moja zohavená postava... Bolo to hrozné,“ vraví Alexandra.

Zo zlého sa stalo ešte horšie!

„Saša, ale toto už nie je normálne!“ začal naliehať môj manžel, keď mala Adelka štyri mesiace. „Ja viem, že niektoré ženy sa k sexu po pôrode vrátia niekedy až po pol roku, ale ony majú dôvod. Tajíš predo mnou niečo?“ doslova ma röntgenoval pohľadom a dúfal, že sa konečne dočká odpovede. „Alebo si mám myslieť, že sa azda zmenilo niečo medzi nami? Že máme problém?“ Problém som mala ja a vedela som to, len som to nebola schopná povedať nahlas človeku, ktorého som milovala, ktorého som nechcela sklamať, pre ktorého som chcela byť stále taká sexi ako kedysi. A tak sa stalo, že sme sa prestali rozprávať. Zlom nastal vo chvíli, keď mi volala švagriná a pýtala sa, či je u nás všetko v poriadku, že sa jej Daniel zdá nejaký nešťastný, ale odmieta o tom hovoriť.

Priznanie a vyznanie

„Daniel, myslím, že sa musíme pozhovárať,“ prinútila som sa konečne pozrieť sa mu priamo do očí. „Pôjdeme do obývačky?“ vyzval ma a hneď sa tam vybral. Ani si netrúfam odhadnúť, čo mu v tej chvíli letelo hlavou. Ja sama som v nej mala len zmätok a obavy, aby som mu to všetko dobre podala a nepokazila viac, než už sa mi podarilo až do tejto chvíle. Sadli sme si oproti sebe a Daniel nechal len na mne, kedy začnem hovoriť. Napokon som sa znova hystericky rozrevala a všetky pripravované vysvetlenia išli do hája. „Saša!“ vydesil sa môj manžel a hneď ku mne priskočil. „Tak čo sa robí? Niekoho si si našla? Si chorá? Niečo je s Adelkou? Ja už ďalej takto nemôžem, pochop, hovor! To dusno, to ticho, tá nevedomosť, to ma ničí!“ nástojil, objímal ma a hladkal. A mne to hladkanie zrazu vôbec neprekážalo. Z ľúbostného opojenia nás vytrhol až Adelkin hladný plač. Musela som ju prebaliť, nakŕmiť, zasa uspať. On si dal zatiaľ sprchu, urobil veľmi neskorú večeru (pretože sa pomaly blížila polnoc) a znova sa posadil do kresla oproti mne.

„Ako to, že to zrazu išlo? Ako to, že to nešlo celé tie mesiace?“ spýtal sa ma. Rozhodla som sa nakoniec mu to všetko vyrozprávať. „Si blázon, ak si ma kedykoľvek podozrievala z toho, že by som ťa mohol mať rád menej len preto, že sa ti nejako zmenilo telo. Dala si mi dieťa. A tvoje telo je vďaka tomu omnoho krajšie. Je mi vzácnejšie! Je pre mňa viac vzrušujúce, pretože viem, čo si pri pôrode dokázala, Saši veď ja ťa od narodenia našej dcérky chcem viac a viac!“ prekvapoval ma každým ďalším slovom.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/mama-a-rodina, menuAlias = mama-a-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:16