Instagram/precisioncacak
StoryEditor

14 vecí, ktoré si určite nezabudnite zbaliť na dovolenku!

19.07.2017, 18:00
Životný štýl
Do horúčavy sa chystáte bez klobúka? Na poslednú chvíľu zistíte, že nemáte platný cestovný pas? Vyhnite sa dovolenkovej katastrofe pomocou nášho cestovného zoznamu!
  1. Spíšte si zoznam
    Zoznamy sú vstupnou bránou k bezstresovej dovolenke. Radšej si spíšte viac vecí a potom môžete zhodnotiť, ktoré jednoducho vyškrtnete. Myslite na to, že aj batožiny majú svoje obmedzenia vo váhe, či rozmeroch.
  2. Nezabudnite na lieky
    Pripravte si malú tašku s najpotrebnejšími liekmi, ktoré by ste mohli na dovolenke potrebovať. Koniec koncov, nikto nechce trpieť bolesťou hlavy, vysokou klimatickou horúčkou, rozrušeným žalúdkom práve počas dovolenky. To isté platí aj pre alergické lieky a lieky na liečbu astmy - prineste ich na palubu!
  3. Meno a adresa na batožine
    Väčšina kufrov je vybavená menovkami, preto ich nezabudnite vyplniť. V prípade straty sa k vám kufor dostane.
  4. Dodržujte obmedzenia týkajúce sa batožiny
    Ak vaša letecká spoločnosť hovorí: "23 kg", potom to naozaj znamená 23 kg! Odvážte svoje tašky predtým, ako sa dostanete na letisko a uistite sa, že spĺňate kritéria.
  5. Topánky
    Na 1-2 týždňovú dovolenku si zbalte max. 3 páry topánok. Tie najväčšie a najťažšie si obujte a ostatné dajte do tašky. Miesto ušetríte aj tak, že do nich dáte ponožky.
  6. Kozmetika - minimálne!
    Pokiaľ neplánujete cestovať na pustý ostrov, je pravdepodobné, že budete môcť použiť aj mydlo a šampón z hotela. Ak skutočne nemôžete žiť bez špeciálneho krému na tvár, pokúste sa vziať len toľko, koľko budete potrebovať na dovolenke. 
  7. Ruličkujte
    Tento tip môže byť určite diskutabilný, ale myslíme si, že nielenže to znižuje pokrčenie a otravné záhyby na vašom oblečení, ale ušetrí vám to aj potrebný priestor v kufri.
  8. Všetky cennosti majte v príručnej batožine
    V súčasnosti je zriedkavé, že letecké spoločnosti strácajú batožinu, ale prečo riskovať? Zostaňte v bezpečí a odložte všetok svoj drahý luxus - od vášho fotoaparátu až po diamantový zásnubný prsteň - do príručnej batožiny.
  9. Nezabudnite nabíjačky
    Ak ich potrebujete, ušetrite na bláznivých cenách letiska tým, že si ich zakúpite pred vašou cestou.
  10. Zbaľte si všestranné módne oblečenie, nie uletené kúsky
    Halloweensky kostým určite nebudete potrebovať. Efektné šaty alebo nie, to je otázka, ktorú by ste sa mali naozaj opýtať sami seba, v čase keď ich tlačíte do kufra. Naozaj ich budete potrebovať?
  11. Zbaľte si do príručnej batožiny mini šatník
    Čistú sadu spodnej bielizne a pár kúskov oblečenia si zbaľte, v prípade, že sa vaša batožina stratila, vám to bude užitočné.
  12. Nepredvídajte počasie - skontrolujte ho!
    V závislosti od toho, kam idete, predpovede počasia sú buď najlepší priateľ vašej dovolenky, alebo najväčší nepriateľ. Meteorológovia vám vždy poskytnú najlepšiu predstavu o počasí, ktoré môžete očakávať počas vašej dovolenky. 
  13. Najdôležitejšie veci si dajte navrch
    Ak si myslíte, že vám nejaká vec môže byť veľmi užitočná (napríklad na letisku), sako/šatka - umiestnite ju navrch.
  14. Doklady, peniaze
    Tento tip je dôležitý, pretože bez týchto vecí neodídete nikam. Doma: skontrolujte a znova skontrolujte, či máte svoje peniaze, platný cestovný pas a - v záujme vašich dovolenkových spoločníkov - zubnú kefku :). Majte to všetko po ruke a potom si budete môcť spomenúť na najdôležitejšiu vec ...
    ..užiť si dovolenku naplno ako sa len dá :)!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:58