hotel Chateau Appony
StoryEditor

7 unikátnych slovenských hotelov. Navštívte aspoň jeden toto leto!

15.07.2017, 10:00
Životný štýl
Múzeum, knižnica, hamam. Aj na Slovensku nájdete netradičné hotely, ktoré sa oplatí navštíviť. Vybratli sme pre vás par tipov.

hotel chateau belá hetel Chateau Belá

Na návšteve u pani grófky

Kaštieľ v Belej neďaleko Komárna po stáročia vlastnili príslušníci rodu Ullmannovcov a s prestávkami im patrí do dnes. Zveľaďovania majetku po predkoch sa v roku 2000 ujala grófka Ilona von Krockow. Spolu s manželom sa pustili do nákladnej rekonštrukcie viac než 200 ročného kaštieľa. Po siedmych rokoch z neho vybudovali rodinné sídlo, ktoré zároveň slúži ako päťhviezdičkový hotel. A práve v spojení súkromia a biznisu spočíva čaro Château Béla. Hosť sa tu totiž cíti skôr ako na návšteve, než ako v hoteli. Majitelia žijú síce v zahraničí, ale hotel pravidelne navštevujú a bežne ich môžete na chodbách stretnúť.

hotel chateau appony hotel Chateau Appony

Unikátna knižnica v Oponiciach

Šľachtický rod Apponyiovcov má vo rodokmeni štvorhviezdičkový hotel Château Appony v Oponiciach. Po Apponyiovcoch však neostali pri Topoľčanoch len múry renesančného kaštieľa, ale aj unikátna historická knižnica. Vznikla vo Viedni v roku 1774 a pri jej zrode stál gróf Anton Juraj Aponi. Knižnica dnes obsahuje takmer 9 000 dokumentov písaných v 12 jazykoch. Vo fonde nájdete vzácne aktá pápežov, práce Isaaca Newtona, Goetheho, Schillera či Kanta. Unikátny je aj interiér vďaka, ktorému je považovaná za najkrajšiu interiérovú knižnicu na Slovensku.

izba na lomnikckom štíte Marek Hajkovský

Posteľ v oblakoch

Čaro apartmánov na Lomnickom štíte je dané samotnou polohou. Zaspávať v absolútnom tichu s pocitom, že navôkol nie je nič len nebo, je zážitok. Rovnako bezkonkurečný je výhľad. Za slnečného počasia dovidíte na stovky kilometrov. Originálna je už samotná cesta do apartmánu, ako inak lanovkou. S ňou sa prepravuje aj personál. V cene máte vlastného čašníka, ktorý vám naservíruje večeru. Izba na „Lomničáku“ bola pôvodne jedna. Pre veľký záujem k nej pribudla ďalšia. Hostia sa môžu rozhodnúť pre kategóriu komfort, s kapacitou päť osôb alebo kategóriu štandard, pre dve osoby.

hamam dunajska streda hotel Amade

Hamam pri Dunajske Strede

Ak hľadáte romantiku, komfort a súkromie navštívte päťhviezdičkový hotel Amade Château vo obci Vrakúň pri Dunajskej Strede. Nenápadný zámoček uprostred zástavby rodinných domov ja zariadený v romantickom štýle francúzskeho vidieka, avšak s odkazom na históriu okolitého regiónu. Fotografie, obrazy, dekorácie pripomínajú dejiny šľachtickej rodiny Amade a život na Žitnom ostrove. Originálna sú napríklad sklenené dvere do wellness, na ktorých sú vyryté básne baróna Amadé. Práve komorné wellness patrí k najkrajším na Slovensku. Okrem bazénov a sáun tu nájdete aj unikátny turecký Hamam.

hotel majolika hotel Majolika

Noc v múzeu

Koncept modranského hotela Majolika je postavený na histórii objektu a keramikárskej tradícii mesta. Trojhviezdičkový hotel sa nachádza v priestoroch pamiatkovo chránenej technickej pamiatky, objektu, kde kedysi sídlila výroba úžitkovej a dekoračnej keramiky. Interiér je štandardne hotelový. Čím sa Majolika líši od konkurencie, je múzeum, ktoré prezentuje dobové stroje na výrobu keramiky.

hotel altis hotel Altis

Hotel s ľadovou plochou

Hotelový komplex na brehu Oravskej priehrady je nastavený predovšetkým na firemnú klientelu. Má rozsiahle zázemie zamerané na šport a aktívne trávenie voľného času. V areáli sa na nachádza krytá telocvičňa, multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom, posilňovňa aj wellness centrum. Tromfom štvorhviezdičkového hotela Altis je ľadová plocha s celoročnou prevádzkou.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 13:18