Leah Thompson
StoryEditor

Rodina kúpila starý autobus a vlastnými rukami si ho prerobila na byt. Výsledok stojí za to!

26.05.2017, 11:00
Životný štýl
Jeremy a Mira von Thompsonovci spoločne bývajú so svojou malou dcérkou Carys na polostrove Key Peninsula v štáte Washington v prestavenom starom školskom autobuse. Zaslúžilý žltý ford si zaobstarali v roku 2011, kedy ho po dvadsiatich dvoch rokoch služby ponúkla tunajšia škola na odpredaj.

Autobus získal drevenú fasádu a plnohodnotné vybavenie. Jedenásť metrov dlhé vozidlo upravil svojej rodine na mieru sám Jeremy. Interiér zariadila Mira vecami z blších trhov, bazárov a od príbuzných. Skromne, ale spokojne - to je heslo rodiny, ktorá si domov vybudovala vlastnými rukami.

Aby bývanie poskytovalo skutočný komfort, bolo nutné vyriešiť predovšetkým úložné priestory a nároky na život s dieťaťom. Jeremymu a Mire sa podarilo vyplniť zásuvkami, policami a skrinkami všetky hluché miesta, bez toho aby interiér autobusu vyzeral zahltený.

Odvaha pri riešení vlastného bývania sa mladej manželskej a tvorivej dvojici zúročila tiež v práci. O ich alternatívnom a napriek tomu do detailu dotiahnutom bývaní natočili reportáže najväčšej americkej televízie, správa sa rozbehla do novín po celom svete.

Získali zákazky na dizajnérske a nábytkárske práce na niekoľko mesiacov dopredu, pripravujú pre klientov návrhy a poskytujú kreatívne konzultácie. O smršť záujmu sa postarala Mirina sestra Leah, ktorá fotografie domčeku ako prvá predstavila na svojom mamičkovskom blogu a ktorej fotografie rodina pri prezentácii svojho privátneho dielka stále používa. Tvorbu rodiny Thompsonovcov môžete nájsť na webovej stránke www.vonthompsoncreative.com.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 12:00