Nepotíme sa iba v lete. Mnohí so zápachom bojujeme aj v zime.dreamstime
StoryEditor

Šesť potravín, ktoré ovplyvnia váš telesný pach. Týmto sa zbavíte nepríjemného pocitu

06.11.2024, 19:00
Životný štýl
Autor:
kos

Je mnoho potravín, ktoré majú vplyv na náš telesný pach. Jednou z nich je napríklad cesnak, ktorý je cítiť z celého tela. Nepríjemný odér sa však môže objaviť aj po požití špargle. Čo vlastne spôsobuje, že po týchto jedlách nemusíte ostatným práve voňať, a ako to zmierniť?

Hlúbová zelenina

Brokolica, kapusta a ružičkový kel tiež patria do skupiny super zdravých potravín, ktorým by ste sa nemali vyhýbať. Hlúbová zelenina je plná vlákniny, ktorá zlepšuje trávenie a pomáha k správnej funkcii čriev, ďalej obsahuje množstvo vitamínov a minerálov. Brokolica alebo kapusta vás navyše rýchlo nasýtia, takže potom nemáte chute na ďalšie nezdravé pokrmy a zbytočne sa neprejedáte. Hlúbová zelenina však rovnako ako cesnak vylučuje pri rozkladaní síru, čo môže ovplyvniť telesný pach. Ako veľmi budete cítiť po brokolici, záleží predovšetkým na množstve skonzumovanej zeleniny.

Elementy ženy: Štylistka Zuzana Kanisová

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. november 2024 08:38