Diana Madaraszová, PR manažérka TEVA Pharmaceuticals Slovakia evita
StoryEditor

Diana Madaraszová: Prihláste sa do projektu Zdravie s ľudskou tvárou. Vyhral už terapeutický make-up či psia jednotka

06.09.2024, 12:51
Elementy ženy

Viac než len liečba – tak znie hlavná myšlienka projektu Zdravie s ľudskou tvárou, ktorej pilotný ročník vyhlasuje spoločnosť TEVA Pharmaceuticals Slovakia s.r.o. Cieľom je vyzdvihnúť a symbolicky i finančne oceniť iniciatívy, ktoré svojim inovatívnym a ľudským prístupom prinášajú pacientom pridanú hodnotu. Prihlásiť sa, je možné do15. septembra 2024. Diana Madaraszová nám prišla do relácie Elementy ženy predstaviť prvý ročník tohto unikátneho projektu a prezradila čo môžu zúčastnení na prvých troch pozíciach vyhrať.

Projekt Zdravie s ľudskou tvárou je príležitosť pre neziskové organizácie či občianske združenia, ktoré pomáhajú pacientom pri prežívaní liečby. 

Prvý ročník udeľovania cien na Slovensku nasleduje po viacerých úspešných ročníkoch v zahraničí, kde sa podarilo nájsť množstvo iniciatív pomáhajúcich pacientom rozmanitými spôsobmi. Jedným z projektov je terapeutický make-up workshop určený pre pacientov s kožnými problémami v dôsledku choroby, liečby či úrazu ďalším „hviezdne“ CT pracovisko, kde interiér ambulancie potlačili v štýle intergalaktickej stanice, aby pomohli detským pacientom odbúrať strach z vyšetrenia.

V psej jednotke zase pomáhajú terapeuti, spoločne s vycvičenými terapeutickými psami, pacientom prekonať strach, smútok a zároveň ich motivujú k dodržiavaniu liečby, ktorá býva niekedy náročná. Inšpiratívny bol aj projekt zelenej záhrady, ktorú vytvorili na streche nemocničnej budovy, aby pacientom spríjemnili hospitalizáciu.

V ROZHOVORE SA ĎALEJ DOZVIETE

  • Kto a prečo sa môže teraz prihlásiť.
  • Čo čaká víťaza.
  • Inšpirácie zo sveta pre slovenské iniciatívy.
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/elementy-zeny, menuAlias = elementy-zeny, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
10. september 2024 09:27