Ak chcete udržať pozornosť druhej osoby, vsaďte na tieto rady.Dreamstime
StoryEditor

Ako byť majstrom internetovej komunikácie? Tajomstvo odhalené, takto si udržíte pozornosť aj cez správy

02.09.2024, 18:00
Životný štýl

Komunikovať s niekým naživo, je nám častokrát úplne prirodzené. Plynule prechádzame z témy na tému, reagujeme na mimiku či výraz druhej osoby. Debata cez správy je preto o niečo komplikovanejšia. Ešte o to viac, ak osobu na opačnej strane poznáme len minimálne. Existuje niekoľko efektívnych rád, ktoré vám pomôžu udržať si kohokoľvek pozornosť. Ak ich budete dodržiavať, stanú sa z vás skutoční komunikační profesionáli.

Vyskúšajte zapojiť váš hlas

V dnešnej dobe nám mobily poskytujú takmer všetko. Okrem telefonovania ich využívame na tisíce úkonov. Jedným z nich sú aj všetkými milované, hlasové správy. Ak chcete vašu konverzáciu udržať dynamickú, rozhodne ich posielajte. Samozrejme, nemusíte nahrávať dvojminútové prejavy. Úplne postačí zopár krátkych viet, ktorými váš chat príjemne okoreníte. Ak sa zo začiatku hanbíte, je to úplne v poriadku. Možno stačí len zopár dní počkať a vy sa prirodzene osmelíte. Taktiež ak komunikujete s niekým, s kým si prejavuje sympatie, verte mi, že práve niečím takýmto ho poriadne potešíte. Verím, že osobe na druhej strane sa zapáči váš hlas a vyčaríte mu na tvári obrovský úsmev.

Obyčajní, ale nápomocní smajlíkovia

S technológiami súvisia aj smajlíkovia, ktorých v dnešnej dobe používame takmer neustále. Faktom je, že sú perfektným prostriedkom na udržanie pozornosti. Pôsobia emocionálne a rozhodne dokážu potešiť. Výhodou je, že ich môžete použiť aj ako náhradu slov. Nie vždy sa vety skladajú jednoducho, preto si to uľahčite! Vyberte niekoľko emotikonov, ktoré dokonale vystihujú ako sa práve cítite alebo čo chcete povedať. Vaše správy to príjemne osvieži a dodá im to o niečo viac novej a čerstvej energie. A tým pádom o udržanie pozornosti máte postarané!

Či už komunikujete s niekým, koho chcete bližšie spoznať alebo s niekým, o kom toho veľa neviete, tieto rady platia univerzálne. Využiť ich môžete takmer kedykoľvek. Stačí len zapojiť kreativitu a verte mi, výsledky sa zaručene dostavia.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. september 2024 20:28