Ak sa pravidelne budíte s opuchnutou tvárou, mali by ste sa zamyslieť nad jedálničkom aj tým, čo pijete.dreamstime
StoryEditor

Máte ráno opuchnutú tvár a oči? Okrem masáže vám pomôže aj úplne obyčajná vec

18.08.2024, 14:00
Životný štýl

Trápi vás ráno opuchnutá tvár? Príčin môže byť hneď niekoľko. Okrem toho, že ste možno podcenili včasný odchod do postele to môže byť aj alkohol, jedlo a paradoxne aj nedostatočný pitný režim. Nech vás však pohľad do zrkadla veľmi nedesí. Už za pár minút nemusí byť po opuchu ani stopy.

Mimochodom, ak chcete opuchom predchádzať aj do budúcna, minimálne masáž tváre by sa mala stať vašou rutinou.

Opuchnuté oči

Ak sa ráno zvyknete budiť s opuchnutými očami a výraznými vačkami, potom by ste mali mať v chladničke vždy pripravenú prvú pomoc v podobe nálevových vreciek z čierneho čaju. Po vylúhovaní tieto vrecká nevyhadzujte, vašim očiam urobia skvelú službu. Ak budú umiestnené v chladničke, o to lepšie. Priložte si vrecká na oči a nechajte pôsobiť aspoň päť minút. Tento čas môžete ráno využiť napríklad na meditáciu, čo vám určite zlepší štart do dňa. Kofeín, ktorý čierny čaj obsahuje pozitívne pôsobí na oblasť okolo očí, a vďaka tomu sa rýchlejšie zbavíte opuchov.

Opuchnutá tvár

Príčiny opuchnutej tváre sme už spomenuli. Je však neskoro lamentovať a je na čase nasadiť všetky zbrane, ktoré vás opuchov zbavia. Najlepším spôsobom je masáž. Či už ručná, alebo za pomoci rôznych masážnych pomôcok. Ideálne sú masážne valčeky, ale tiež kameň gua sha. Vďaka masáži rozprúdite lymfatický systém a to sa už po pár minútach pozitívne odrazí na vašej pleti. Rovnako vám pomôže aj to, ak si tvár opláchnete studenou vodou. Lymfatický systém podporíte aj jednoduchým cvikom, ktorý môžete robiť pokojne každé ráno. Ešte skôr než sa napijete, alebo niečo zjete si prekrížte ruky na prsiach, spojte nohy a stokrát v tempe mierne podskočte.

image

Masáž pomocou kameňa gua sha vám dokáže výrazne pomôcť.

dreamstime

Ľad nad zlato

Aj masáž pomocou ľadových kociek dokáže urobiť s vašou pleťou hotové zázraky. Kocku ľadu však vložte do bavlneného vrecka, gázy, alebo čistej ponožky. Tvár si masírujte v smere od stredu k spánkom a použite pritom jemný tlak. Nezabudnite piť dostatok tekutín a ak sa s týmto problémom stretávate pravidelne, eliminujte konzumáciu alkoholických nápojov a presolených a vyprážaných jedál.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. september 2024 11:57