Nič nepodceňujte
Jemne nahorkastá chuť cukety vás možno nie vždy úplne odradí. Soľ, koreniny, bylinky či iné prísady ju dokonca dokážu úplne potlačiť. Ak však v jedle, ktorého súčasťou je cuketa zacítite horkosť, radšej ho ďalej nekonzumujte. Zdravému človeku síce okrem pár dňových nevoľností nič vážnejšie nehrozí, no v niektorých prípadoch môže takáto cuketa spôsobiť fatálne následky.
Alergici pozor
Cuketa dokonca môže byť hotovým postrachom aj pre alergikov. Kríži sa totiž z peľom ambrózie, takže tí z vás, ktorí naň majú alergiu by mali byť pri konzumovaní cukety obzvlášť obozretní. Aj tu platí, že čím citlivejší na daný alergén ste, tým je to pre vás nebezpečnejšie. Aj napriek tomu patrí cuketa k obzvlášť zdravej zelenine, ktorá by na vašich tanieroch nemala chýbať a to nie len v lete.
Tipy, ale chutné pokrmy z čerstvej cukety nájdete na webe Varíme spolu.