Drobnosti zvládnete aj bez muža!dreamstime
StoryEditor

Malé opravy v domácnosti: Tieto drobnosti zvládnete aj bez muža!

29.07.2024, 20:00
Životný štýl

Veľa opráv môžeme urobiť aj svojpomocne, s malou základnou súpravou nástrojov a pomôcok, s prírodnými prostriedkami z kuchyne a trochou zručnosti. Je to zábavné, ušetríte a budete mať zo seba dobrý pocit. Nemusíme predsa stále prosiť mužov, ktorí sú už mnohokrát oveľa viac mimo ako my ženy. Všakže?

Netesniace a vŕzgavé dvere

Tesniace krúžky sú umiestnené nad otočným čapom, ktorý je ukotvený v ráme. Fungujú ako lišta a mierne vedia nadvihnúť dvere. Podľa toho, kde dvere drhnú, môžete na vrchný pánt nasadiť viac tesniacich krúžkov alebo naopak. Keď dvere opäť zavesíte, môžete ľahko skontrolovať, či sa zatváranie zlepšilo. Príležitosť využite aj na naolejovanie pántov.

Vytrhnutý pánt

Pri nábytku, vyrobenom z lisovanej lepenky sa to stáva pomerne často. Nie je však vždy potrebné kupovať nové dvierka, poškodené miesto sa dá vyplniť kýmkoľvek dvojzložkovým lepidlom. Naneste zmes na vytrhnuté miesto s pomocou špachtle a nechajte poriadne vytuhnúť. Po vysušení postupujte opäť otvory vyvŕtajte a zaveste opäť pánty so závesom.

​Upchaný odtok

Zvyšky jedla a mastnoty v kuchyni, mydlá a vlasové balzamy v kúpeľni: odtokom denne preteká veľa vecí, ktoré sa časom usadia a voda prestane správne odtekať. Pomôcť môžu pomocníci zo špajze. Do upchatého odtoku pridajte 4PL sódy bikarbóny a zalejte octom. Akonáhle prestanete počuť syčanie a bublanie, prepláchnite teplou vodou.

Kývajúce sa nohy nábytku

Časom sa nohy na nábytku stávajú nestabilnými a začnú sa kývať. Ak to chcete opraviť, rozoberte nábytok a potom znovu pospájajte jednotlivé časti. Vymeňte staré hmoždinky, prilepte časti, ktoré sú vystavené veľkému zaťaženiu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. október 2024 14:24