Odborníci prišli s prelomovým vynálezom, sú nimi ženské prezervatívy.Dreamstime
StoryEditor

Olympijské hry lámu doslova všetky stereotypy. Kondómy už majú aj ženy!

26.07.2024, 13:00
Životný štýl

Mnoho ľudí si myslí, že k olympijským hrám patrí výhradne šport, drina či súperenie. Avšak počuli ste o tom, že s nimi do istej miery súvisia aj sexuálne ochranné pomôcky? Kondómy sa tam dlhé roky rozdávali bežne, tento rok k nim pribudne aj niekoľko noviniek. Jedna z nich poteší aj nás ženy. Sú ňou dámske prezervatívy alebo takzvané femidómy. Ešte ste o nič nepočuli? Je na čase sa to dozvedieť!

Ochrana pri pohlavnom styku je večne diskutovanou témou. Niektoré páry si to bez nej nedokážu predstaviť, iní to nepovažujú za dôležité. Či už sa rozhodnete používať kondóm, alebo budete brať antikoncepciu, je to absolútne na vás. Aj svet erotiky sa však neustále vyvíja. Dôkazom toho je aj novinka, s ktorou prišli organizátori Olympijských hier. Kondómy možno viac nebudú určené len pre mužské pohlavie. Súčasnosť je dôkazom toho, že aj na nežné pohlavie dôjde rad!

Minule vládli rúška

Faktom je, že na minulej olympiáde v Tokiu, pred tromi rokmi, vládli svetu v prvom rade rúška. Nosili sme si neustále a nevedeli sme si bez nich svoje existovanie už ani len predstaviť. Jediný, kto určoval naše smerovanie, bola zhoršujúca sa pandémia. Organizátori vtedy vopred vyrobili 160-tisíc kondómov, ktoré sa v Japonsku rozdali! Avšak napriek tomu, že mnohým urobili radosť, mali to byť iba suveníry. Bližší telesný kontakt bol totižto prísne zakázaný. Tento rok sa situácia zmenila. Rúška nosí málokto a darčeky nikto nezakazuje používať na to, na čo sú primárne určené

Na scénu prichádzajú femidómy

Vzhľadom na aktuálnu situáciu, postoj zmenili aj samotní organizátori. Pripravili neobmedzené množstvo prezervatívov a k nim pridali aj novú vymoženosť. Nepochybne ňou potešili mnohých. K novej ženskej ochrane sa dokonca vyjadril aj Olympijský lekár Jiří Neumann.

,,Je to taká novinka, nespomínam si, že by to tak bolo v minulosti. Sú tu aj prezervatívy ženské alebo takzvané femidómy,“ opísal priekopnícky počin usporiadateľov.

Na prvý pohľad to môže znieť skutočne nepredstaviteľne. Doteraz sme o niečom takom ani len netušili a dnes to má byť pomerne bežná záležitosť! Lekár ďalej poznamenal, že jemu sa takéto riešenie pozdáva.

 „Je pravdou, že kondómy z olympijských dedín sú možno zberateľským kúskom, berú sa často ako nejaké suveníry. Môže byť. Ale je to hlavne neoddeliteľnou súčasťou dôležitej veci, ktorej hovoríme prevencia sexuálne prenosných chorôb.“

V blízkej dobe sa k nám horúca novinka pravdepodobne ešte nedostane. Pokrokom je nepochybne aj to, že o niečom takom vôbec hovoríme! Tak čo, zapáčila sa vám takáto netradičná ochrana? Alebo ste skôr klasici, a zostanete pri zaužívanom pohodlí?



        
ANKETA
Páči sa vám takáto novinka?
menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 20:09