Stanovte si v živote striktné hranice, ktoré nebudete prekračovať.Dreamstime
StoryEditor

Stanovte si osobné hranice bezpečia. Tieto bariéry za žiadnych okolností neprekračujte!

14.07.2024, 12:00
Životný štýl

Byť druhým k dispozícii a vedieť pomôcť za každých okolností je nepochybne veľmi dôležité. Avšak ešte podstatnejšie je vedieť si stanoviť hranice. S hrdosťou povedať, čo presahuje vaše možnosti alebo do čoho sa púšťať radšej nebudete. Bez určenia si striktných pravidiel, by nemala fungovať nijaká dáma. Teda pokiaľ si chce vážiť samú seba a budovať si plnohodnotné vzťahy. Tu sú niektoré dôležité bariéry, na ktoré sa oplatí myslieť!

Nevyhnutné sú aj komunikačné hranice

Každý z nás má potrebu prejaviť sa a vyjadriť čo si myslí. Ďalšou dôležitou hranicou je preto tá komunikačná. Nastavte si do akej miery je pre vás dôležité rozprávanie, čo chcete hovoriť a najmä komu to budete prezentovať. Ak sa s niekým nechcete stretávať a zdieľať s ním svoje zážitky, nerobte to. Ak naopak máte potrebu niekomu hovoriť mnoho informácií, pokojne sa o ne deľte. Taktiež usmernite druhých aby pri vás nerozprávali to, čo vám nerobí dobre. Možno nechcete počúvať negatívne správy alebo sa vám nepáči ako vás niekto oslovuje. Nebojte sa tvrdo určiť aj takúto bariéru.

V neposlednom rade, financie

Poslednou podstatnou hranicou sú vaše financie. Niekedy sa možno zdá, že máte nad nimi dokonalý prehľad a viete presne do čoho investujete. Nie vždy to musí byť pravda. Nastavujte si presne definované hranice, kam vaše peniaze budú putovať. Rovnako si určte do čoho budete investovať a čo naopak vynecháte. Snažte sa tieto medze neprekračovať. Okrem toho, že ušetríte si vybudujete aj seba dôveru.

Bez stanovenia hraníc by nemal fungovať nikto z nás. Pomáhajú nám nie len určiť si priority, ale taktiež rozvíjať našu vytrvalosť. Nie vždy bude jednoduché neprekračovať ich. Avšak ak sa nám to podarí, budeme na seba neuveriteľne pyšní. A to skutočne stojí za to!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. september 2024 20:56