Film Diabol nosí Pradu sa dočká vytúženého pokračovania.Archív/ Mafra
StoryEditor

Pamätáte na Mirandu, Andreu a Runway? Najobľúbenejší ženský film sa dočká pokračovania!

10.07.2024, 18:00
Životný štýl

Dámy, dočkali sme sa! Jeden z najobľúbenejších ženských filmov bude mať pokračovanie. Pamätáte sa na večne otrávenú Mirandu Priestlyovú a jej snaživú asistentku Andreu Sachs? Táto dvojica sa vracia na scénu a to v plnom nasadení! Tvorcovia filmu Diabol nosí pradu, pred pár dňami oficiálne potvrdili, že úspešný trhák sa pochváli aj druhou časťou. Tak čo, chystáte sa do kina aj vy?

Film Diabol nosí pradu musí poznať nepochybne každá správna žena. Hovorí o priemysle, v ktorom pokrivený vlas na hlave mohol zničiť celú vašu kariéru. Alebo taktiež o tom, že nesprávny výber lodičiek znamenal okamžité prepustenie. Čudovali by ste, ale napriek drastickým podmienkam by tisíce žien pre takúto prácu vraždili!

Mirandu stvárnila ikonická Meryl Streep. Niet pochýb o tom, že svojej úlohy sa zhostila skutočne bravúrne. Vo filme hrala prísnu, nekompromisnú, odmeranú a často krát arogantnú a odpornú šéfku módneho časopisu Runway. Na druhej strane, o prácu sa uchádzal jej presný opak. Skromná, milá, utiahnutá a intelektuálna Andrea, ktorú perfektne zahrala Anne Hathaway. Tieto dve osoby si práve vďaka ich výrazne odlišným postavách obľúbili tisícky žien.

Od cibule k móde

Dej filmu je úplne jednoduchý, ideálny na relaxačný večer, keď sa vám nad ničím nechce premýšľať. Hovorí o ustráchanej asistentke, ktorá sa snaží získať prácu v časopise o móde a kráse. Napriek tomu, že žiada o takúto pozíciu, nemá o nej absolútne žiadny prehľad. Na seba si zväčša obliekla prvé, čo jej ráno padlo pod ruku a makeup ani náhodou nepovažovala za dôležitý. Po ceste do práce zhltla žemľu s cibuľou a jej svet bol v maximálnej rovnováhe. Až dovtedy, kým nenarazila na komunitu, ktorá premýšľala úplne inak. Jej šéfka, Miranda, jej dala dokonale pocítiť, že medzi nich jednoducho nezapadá. Andrea sa napriek tomu nenechala odradiť, zabojovala a všetkých svojím neskorším imidžom aj správaním šokovala. Ak ste film náhodou nevideli, utekajte to napraviť! A ak si myslíte, že poznáte naspamäť, skúste sa otestovať.

Tento trhák vyšiel už pomerne dávno, a to v roku 2006. Od jeho premiéry ubehla skutočne dlhá doba. Sme teda stopercentne pripravení na napínavé pokračovanie! O tom, že premyslený dej sa dočká aj druhej časti sa šepkalo už celkom dlho. Aktuálne však viaceré médiá definitívne potvrdili, že  pokračovanie je oficiálne v prípade. A to pod detailnou rukou Disney.

Ako bude vyzerať dvojka?

Bližšie informácie o druhej časti, zatiaľ nikde nenájdete. Môžeme preto iba špekulovať o tom, či vo filme opäť uvidíme obľúbenú dvojicu, alebo ich nahradí niekto nový. Rovnako známa nie je ani dejová zápletka. Zatiaľ teda netušíme aké problémy budú hrdinky riešiť. 

Avšak klebetí sa o tom, že Meryl by sa mohla vrátiť k svojej pôvodnej roli. Dej sa má údajne točiť okolo vážnych finančných problémov časopisu. Pozitívom je, že scenár k filmu má písať tá istá osoba, ako aj v prvej časti. Ide o Aline Brosh Kennenovú, talentovanú americkú scenáristku. Veríme, že rovnako ako pred osemnástimi rokmi, aj tento krát napíše prelomové príbehy.

Každopádne, pokračovania legendárneho filmu sa už nevieme dočkať. Aj keď na jeho premiéru si ešte budeme musieť chvíľu počkať. A keď finálne dorazí to kín, je na čase vyraziť na poriadku babskú jazdu!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
07. september 2024 12:19