Priateľstvo je práca na obidvoch stranách.Dreamstime
StoryEditor

Viete aké sú tajomstvá dokonalého priateľstva? Takto si ho udržíte celý život!

07.07.2024, 19:00
Životný štýl

Hovorí sa, že v núdzi spoznáš priateľa. Alebo taktiež, že rodinu si nevyberáme, ale priateľov áno. Niečo na tých múdrostiach predsa len bude. Bez kamarátov by bol náš život oveľa smutnejší. Poskytujú nám oporu, istotu, pomoc, záruku smiechu aj debát na dlhé večery. A ak sa vám podarí nájsť skutočne pravého priateľa, vyhrali ste. Získali ste totižto spriaznenú dušu na celý život, ktorá vás pomaly ale isto bude poznať lepšie ako vy sám. O takéhoto človeka nechce nikto prísť, dávajte si preto pozor. Stačí dodržiavať niekoľko rád a o dlhoročné priateľstvo bude zaručene postarané.

Rešpektujte súkromie

Napriek tomu, že spolu zdieľate skoro všetko, rešpektujte aj súkromie. Každý má právo na informácie, ktoré by si rád nechal výhradne pre seba. Uvedomte si, že aj vaša spriaznená duša má svoj život. Doprajte jej  užiť si ho naplno a rozprávajte sa o tom, čo vám je obom príjemné. V každom prípade rešpektujete aj iných priateľov či rodinu v okolí vašej kamarátky. Pokojne si o nich pohovorte, ale neprekračujte hranice. Mohlo by to viesť k nepríjemným situáciám, ku ktorých sa nechceme dopracovať.

Menej je viac!

Aj pri kamarátstvach platí staré dobré pravidlo. Menej niekedy skutočne znamená oveľa viac.  Ľudí okolo nás určite potešia drobné pozornosti, milé slová či gratulácie k narodeninám. Spomeňte si na priateľa nie len vtedy, keď sa potrebujete vyrozprávať, ale naozaj hocikedy. Aj obyčajná správa o tom, že vám chýba vie urobiť deň krajším. Rovnako to platí aj v prípade darčekov. Ku sviatku nemusíte kupovať drahé cennosti, nikto ich od vás neočakáva. Stačia pozorné drobnosti, ktoré vystihnú to, čo má vaša obľúbená osoba najradšej. Pokojne vsaďte aj na spoločné zážitky či výlety. Užijete si ich a budete mať dlho na čo spomínať!

Ak ste si vedomí toho, že v živote máte osobu, s ktorou môžete zdieľať čokoľvek, vážte si to! Je skutočne vzácne tráviť čas s takýmto človekom. Dajte mu pocítiť, že ste za neho vďační a nebojte sa prejaviť svoje úprimné emócie. Ak sa priatelíte so svojou spriaznenou dušu, nemáte čo stratiť. Môžete len získať a posunúť vaše dlhoročné priateľstvo na vyššiu úroveň!

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
06. október 2024 16:28