Podľa odborníkov z oblasti ezoteriky existuje hneď niekoľko spôsobov, ako svoj domov očistiť od negatívnych vibrácií.dreamstime
StoryEditor

Ako zbaviť domov negatívnych vibrácií: Tipy ako si viete pomôcť, kedy vyhľadať odborníka

30.06.2024, 20:00
Životný štýl

Cítite únavu a neviete prečo? STRÁCATE ENERGIU a doteraz ste neprišli na to, v čom tkvie príčina? Problém môže byť aj priamo na mieste, ktoré je vašim útočiskom a malo by telo i dušu znovu dobíjať energiou – vo vašom dome či byte.

Poviete si – nezmysel! Môj byt je predsa celkom nový, čistý, zariadený mnou, podľa mojich predstáv, presne tak, ako som si to želala. Ibaže, aj v celkom novučičkom byte nemusia pulzovať len pozitívne energie, vo vzduchu sa nemusí vznášať len dobrý náboj. Hoci ste sa nasťahovali do úplne nového domu, nikdy neviete, čo všetko sa v minulosti mohlo odohrať na mieste, kde teraz stojí. Nehovoriac o starších, či doslova starých domoch, ktorými prešla história, kde pred vami žili desiatky či stovky iných ľudí... A dom, jeho steny do seba vstrebali ich osudy, radosti, ale i žiale, bolesti, drámy.

Zadržiavané duše

Ľudia, ktorí sa venujú veciam medzi nebom a zemou, priamo hovoria o prítomnosti duší, ktoré uviazli na miestach, ku ktorým sú z nejakej príčiny pripútané a doteraz ich neopustili, aj keď dnes tam už žijete vy.

A možno sa tam zdržiavajú práve preto, že to nevedomky chcete vy sami, že to vlastne sami vyvolávate tým, že im nedovolíte odísť. Niektoré duše, duše našich blízkych, zadržiavame už tým, že na nich neustále myslíme, smútime, plačeme, a tým im nedovolíme odpútať sa od miesta, kde žili, a nájsť zaslúžený pokoj. My sami im ho vlastne nedožičíme.

No na miestach, kde žijeme, sa môžu držať i duše zblúdilé, duše ľudí, ktorí odišli z tohto sveta vlastnou rukou. Alebo duše historické, ktoré niečo k miestu, kde dnes žijete, stále viaže. To, že ich nevidíte, ešte neznamená, že tam nie sú. Vnímavejší ľudia ich dokážu vycítiť, hoci svoje pocity nemusia pripisovať práve týmto veciam. Občas vypozorujú ťažko definovateľný chlad, zimomriavky na tele

Pomôže biela sviečka i kadidlo

Podľa odborníkov z oblasti ezoteriky existuje hneď niekoľko spôsobov, ako svoj domov očistiť od negatívnych vibrácií, o ktorých je reč.

A niektoré sú celkom jednoduché. Napríklad tým, že vo svojom byte zapálite bielu sviečku a necháte ju dohorieť. Biela farba symbolizuje čistotu, a tým že sviečka dohorí, nasaje do seba rušivú energiu. Rovnako účinným spôsobom sú kadidlové myrhové tyčinky. Typickou vôňou vydymia, presnejšie vysvätia priestor (myrha bola jedným z darov troch kráľov Ježiškovi v Evanjeliu podľa Matúša).

Oba spôsoby by mala sprevádzať úprimná modlitba, lebo tá má vždy uzdravujúci i očistný účinok: odplavuje starosti, stres, problémy, ale i negatívne pôsobenie živých i tých, čo odišli.

Najúčinnejšia je modlitba

Stáva sa, že niektoré duše nechcú opustiť priestor, ktorý v realite patrí vám. Ony sa totiž pozemskými zákonmi neriadia. Tie agresívnejšie z nich sa nám dokážu pripomenúť aj razantnejšími, des vyvolávajúcimi prejavmi, ako je buchnutie dverí, náhle otvorenie okna, zdvihnutie záclony, sfúknutie plameňa sviečky, spadnutie obrazu, ktoré nás môže i poriadne vystrašiť. Strach je však zlou obranou – čím viac sa obávate, tým budú prejavy silnejšie.

Čo teda urobiť, ako sa zachovať? Dobrým trikom, ochranou proti zlým silám, je uložiť na zem príbor: vidličku a nôž otočené proti sebe. Odporúča sa tiež vizualizovať si biely alebo zlatý kruh a v mysli ho okolo seba trikrát otočiť v smere hodinových ručičiek. Prípadne si predstavte, že ste obalení, chránení v zlatom vajíčku, ktoré k vám nikoho nevpustí. No najúčinnejším prostriedkom je modlitba, tá má najväčšiu silu.

Kedy vyhľadať odborníka

V prípade, že ide o nástojčivé prejavy, ktoré vám nedajú spávať a znepríjemňujú vám život, treba sa obrátiť o pomoc na človeka, ktorý má v tomto smere skúsenosti a venuje sa podobným záležitostiam. Najmä, ak ide o veľmi silné energie. Ich deštrukčný vplyv na nás, na naše životy netreba podceňovať. Prinášame i pár skutočných prípadov.

Za ezoteričkou prišla pani, ktorú k nej doviedol nástojčivý pocit, že jej matka, ktorá nedávno zomrela, nenašla pokoj, ale stále ju niečo viaže k domu, kde žila. Keď ezoterička začala na mŕtvu ženu myslieť, okamžite sa jej v spojitosti s ňou ukázala modlitebná knižka. Vysvitlo, že hoci si to želala, zabudli jej dať do truhly jej milovanú knižku, s ktorou roky chodievala do kostola.

Iná, tentoraz úplne mladá žena nedokázala usmerniť svoj život do normálnych koľají po tom, ako tragicky zahynul priateľ, s ktorým sa síce ešte pred jeho smrťou rozišla, ale veľa sa pre neho natrápil

Nedokázala mu odpustiť a stále si nevedela nájsť nový vzťah. Ezoterička jej vysvetlila, aké dôležité je urobiť za bývalým partnerstvom hrubú čiaru a to môže nastať len vtedy, keď mŕtvemu úprimne odpustí. Pokúsila sa o to a po mesiaci si našla priateľa, vzali sa a nedávno sa im narodil chlapček.

Podstatný je akt odpustenia

Niektoré dušičky, ale i sami seba, blokujeme tým, že medzi nami stále ešte visí niečo ťaživé, nedoriešené z minulosti. Nielen vo vzťahu k živým, ale aj mŕtvym si treba vyčistiť stôl. Dušiam to umožní, aby sa konečne odpútali od tohto sveta a nám odpustenie otvorí cestu k lepšiemu životu tu na zemi.

Akt odpustenia má základ uložený v modlitbe: ... a odpusť nám naše viny, ako i my odpúšťame svojim vinníkom..., a ak nedokážeme odpúšťať, staviame si na ceste životom, obrazne povedané, kamenné bariéry. Iste, nie je ľahké odpustiť, najmä ak nám niektorí ľudia naozaj ublížili, ak nás veľmi nahnevali. No musíme sa o to pokúsiť, nestačí však povedať – Odpúšťam ti, odpustenie treba precítiť cez srdce, hlboko a úprimne, lebo až vtedy nastane tá vytúžená úľava. Zlé energie, napätie, bolesť, výčitky sa rozpustia vo vesmíre a ľudia – ten, čo ublížil, aj ten, čo ubližoval – môžu ďalej fungovať bez energetického zaťaženia. Pretože všetko okolo nás je energia.

Náš tip

Očistné vydymovadlo

Jedným z najjednoduchších a najbežnejších spôsobov, ako očistiť domov od nežiaducej alebo starej energie, je použitie vydymovadla. Na tento účel si môžete kúpiť vydymovadlo vyrobené zo špeciálnej bielej šalvie (ide o príbuzný druh šalvie lekárskej), rozmarínu alebo verbeny. Na očistu domu ho zapáľte a použite na vydymenie každej miestnosti. Nezabudnite otvoriť okná – vytvoríte tak odtok starej energie.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
30. jún 2024 20:02