So žiarivým bielym prádlom vám pomôže toto.dreamstime
StoryEditor

Skvelí pomocníci pri praní bieleho prádla: Takto veci nezošednú ani sa nezafarbia

28.05.2024, 13:00
Životný štýl

Či už sa jedná o biele záclony, oblečenie alebo spodné prádlo, každá z vás rozhodne túži po tom, aby ani jeden z týchto kúskov po praní nestratil svoju žiarivú farbu. Pokiaľ nechcete, aby biele veci zošedli alebo sa zafarbili, vyskúšajte používať pri praní týchto užitočných pomocníkov.

Stáva sa vám často, že z práčky vyberáte zašednuté či zafarbené biele prádlo? Ak túžite kúsky zbaviť škvŕn od potu, tmavých miest na golieroch alebo im navrátiť žiarivú farbu, mali by ste si zavolať na pomoc týchto užitočných pomocníkov. Nielenže vďaka nim už škvrny a fľaky nikdy neuvidíte, ale nebudete musieť vyhadzovať zafarbené či zašednuté kúsky. Pozrite sa, čo vám pomôže pri praní bielej bielizne.

Klasický, no účinný ocot

Najúčinnejším a najspoľahlivejším pomocníkom pri praní bieleho prádla je nepochybne ocot. Siahnuť môžete po klasickom, ale aj vínnom octe, ktorý si hravo poradí s nepekne vyzerajúcimi škvrnami od potu pod pazuchou alebo na golieri a takisto pôsobí ako dezinfekcia proti nečistotám. Stačí, ak predtým, než vložíte biele kúsky do práčky, namočte ich do dvoch litrov vody a pol litra octu.

Žlčové mydlo

Objavili ste na bielom oblečení mastné fľaky, stopy od krvi, trávy, červeného vína či potu? Zavolajte si na pomoc žlčové mydlo, ktoré je vynikajúce na odstraňovanie škvŕn z bielej bielizne. Jednoducho, namočte veci vo vode, na fľaky naneste žlčové mydlo a poriadne ho v rukách namydlite. Nechajte chvíľku pôsobiť a napokon vložte do práčky.

Soľ ako bielidlo

Soľ v sebe ukrýva enzýmy, vďaka ktorým je skvelou pomocníčkou pri bielení bielizne. Odstrániť dokáže aj tie najodolnejšie nečistoty a zo šedých záclon vyčarí žiarivé biele. Stačí, ak namočíte kúsky do slanej vody približne na pol hodinu, prepláchnete a napokon vyperiete v práčke.

Kypriaci prášok nie len do varenia

Ak sa ponáhľate a nemáte čas na čakanie, kým sa škvrny z oblečenia vymočia v kúpeli, môžete ich vložiť rovno do práčky a nasypať k nim celý balíček kypriaceho prášku. Ten je schopní zmäkčiť vodu, aby ostatné pracie prostriedky mohli mať čo najlepší účinok. Takýmto spôsobom vybielite prádlo bez námahy a rýchlo.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
15. september 2024 23:24