Keď sa naučíme spomaliť, všetko čo chceme bude trvať dlhšie.dreamstime
StoryEditor

Internet ovládli,,SNAIL GIRLS“! Patríte medzi ne aj vy a čím dokážu inšpirovať?!

21.05.2024, 13:41
Životný štýl

Uponáhľané dámy, ktoré sa ženú za kariérou a nevedia oddychovať, multifunkčné stvorenia, ktoré musia byť aktívne po všetkých stránkach? Dynamická doba pomaly ale isto končí, čoraz viac žien sa prikláňa k novému trendu Snail girls – čím je táto kategória špecifická?

Pojem Snail girls, ktorý ovládol sociálne siete, vystihuje čoraz väčšie množstvo nielen mladých dievčat, ale aj žien s vysokým pracovným nasadením. Vychádza z anglického slova slimák, pri ktorom si väčšina z nás predstaví pasívneho živočícha, ktorý sa nikam neponáhľa. A presne takto si predstavte aj tento trend.

Vystihuje ženy, ktoré majú na svoj život jednoducho dostatok času. A ak ho náhodou nemajú? Tak si ho vytvoria! Nikam sa neponáhľajú, užívajú si prítomný okamih, urobila si pauzu vždy, keď ju potrebujú a medzi prácou a súkromím našli dokonalý balans.

Snail girls sú typické tým, že uprednostňujú pokojný život plný šťastia, seba lásky a  starostlivosti. To nám predsa všetci hovoria, aby sme si na seba našli každý deň čas a mali seba samých na prvom mieste, však? Definitívne dnes už existuje na túto požiadavku pomenovanie!

Názov vymyslela módna návrhárka

Mnoho ľudí takto žije už dlho, avšak prvýkrát s oficiálnym pomenovaním prišla austrálska módna návrhárka Sienna Ludbey. Termín použila na stránkach svojho časopisu o štýle, v ktorom prezradila, že je liečená workoholička. V minulosti si myslela, že jediná cesta ako byť úspešná je byť nadmieru vyťažená. Keď však množstvo práce presiahlo jej fyzické aj psychické možnosti, uvedomila si, že nekráčala dobrou cestou: ,, Chcem byť radšej šťastná, ako prepracovaná,“ tvrdí Sienna,,,Slimačie ženy si jednoducho dávajú na čas. Tempo nášho sveta sa stále zrýchľuje, ale im je to jedno. Bežia si svoje vlastné preteky a možno nevedú nikam inam ako domov, naspäť do postele,“ uvedomila si po období dlhoročného stresu návrhárka Ludbey.

Aj Snail girls majú skryté obavy

Na prvý pohľad sa môže zdať, že pokojné a vyrovnané ženy nedokáže z miery vyviesť takmer nič. Avšak, opak je pravdou. Napriek pomalému tempu je pre ne charakteristická jedna obrovská obava. Vyhorenie.

Jedných z ich najväčších strachov je, že v uponáhľanej dobe bude na ne kladený taký tlak, z ktorého už nebudú vedieť cúvnuť. Vo víre povinností by mohli stratiť svoj osobný komfort a samé seba tak priviesť k extrémnemu preťaženiu a neskôr k syndrómu vyhorenia.

Snažia sa preto za každých okolností konať tak, aby takýmto situáciám predišli. Stanovujú si striktné osobné hranice, vyčlenia si čas na svoje koníčky a konajú tak, aby boli vždy na svojom súkromnom prvom mieste.

Ak nemáte radi pondelky, tak ich minimalizujte

Pre väčšinu ľudí je pondelkový príchod do práce po oddychovom víkende náročný. Snail girls nie sú výnimkou. Marketingová manažérka Adelaide Caitlin Winterová vymyslela na tento pocit riešenie, nazvala ho,,minimalizované pondelky“. ​Začiatok týždňa by podľa nej mal byť pomalší,  bez akýchkoľvek nátlakov a očakávaní. V snahe zmierniť tieto nároky by ľuďom malo byť umožnené pracovať prioritne z domu a objem práce by mal byť absolútne minimálny. Tak čo myslíte, bolo by to vo vašej práci reálne?

Ďalšie trendy! Do ktorej kategórie patríte? 

V súčasnosti koluje mnoho ďalších trendov, ktoré ovplyvňujú hlavne dievčatá v tínedžerskom veku. Jedným z nich je napríklad pojem ,,That girl“. Hovorí v preklade o takzvanom ,,Tom dievčati“, teda o slečne, ktorú často vidíme na sociálnych médiách a jej život je často idylický, ale nereálny. Ráno vstáva ešte pred východom slnka, pije len zelený čaj, cvičí jógu, medituje, nosí minimalistický make – up. V podstate väčšinu svojho dňa strávi starostlivosťou o seba. Mnohé tínedžerky sa práve v takomto životnom štýle vidia avšak odborníci varujú. Jednoznačne tvrdia, že tento trend nie je pre duševné ani psychické zdravie príosný.   

Medzi "Snail girl" a "That girl" je veľký rozdiel.  Pojem ,,That girl“ je oveľa viac idealizovaný. Ženy v tejto kategórii cvičia každý deň, svoju perfektnú rutinu dodržujú za akýchkoľvek okolností a aj keď sa starajú o seba, fungujú na sto percent, vždy a všade! A toto "Snail girls" nerobia. Keď sú unavené – nepracujú a doslova vypnú. 

Ďalší pojem, ktorému už zrejme mnohí po tridsiatke nerozumejú je ,,Gen Z fashion“. V preklade- móda dnešnej generácie. Mnohí si pod týmto pojmom predstavia najmodernejšie módne kúsky a drahé, značkové doplnky. Súčasná generácia však úplne mení módne smerovanie.

Rozhodli sa pre udržateľnú módu. Často nakupujú v second handoch alebo dokonca vyťahujú kúsky zo šatníka svojich rodičov. Preferujú taktiež doma vyrobené oblečenie polepené z viacerých druhov látky. Voľné tričká a ešte voľnejšie roztrhané nohavice.

Riadia sa heslom hlavne pohodlne! Obtiahnuté rifle a značkové kabelky už pre nich vyšli z módy. Gen Z ovláda spoločnosť a luxusné prvky sa zo šatníkov pomaličky vytrácajú.

Súčasné trendy sa nevzťahujú len na súkromné životy alebo na módu. Ovládajú aj vzťahy

Počuli ste o fenoméne mingles? Tento pojem hovorí o stave, kedy ste síce vo vzťahu, ale stále si užívate veľkú slobodu a zakladáte si na vlastnom súkromí. Čo to znamená v praxi?

Je to celkom jednoduché. Ste zadaní a so svojím partnerom sa pravidelne stretávate, ale spoločné bývanie či financie sa vás ani zďaleka netýkajú. Každý z partnerov žije sám a rieši si svoj život. Avšak neprípustné sú vo vzťahu iné osoby! Partneri sú si napriek slobodnému fungovaniu verní a oddaní.

Koniec koncov súčasná doba postupne smeruje k pokojnejším, udržateľnejším a najmä k pomalším trendom. Možno sa nám nepodarí stať dokonalou Snail alebo That girl, ale aj malými krôčikmi sa predsa môžeme dopracovať k veľkým výsledkom. Nie nadarmo sa hovorí, že keď sa naučíme spomaliť, všetko čo si chceme vychutnať bude trvať dlhšie.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. jún 2024 03:15